A múlt héten becsődölt Ulpius könyvkiadó bukásának legnagyobb vesztese Frei Tamás lehet.

Nemrég kelemen Anna második könyve kapcsán írta meg a Life.hu, hogy váratlanul csődöt jelentett az Ulpius-ház könyvkiadó, ami számos híresség könyveit adta ki, többek között Annácskáét, Frei Tamásét és a Szürke50 sorozatot is. A Blikk információi szerint Frei Tamásnak nagyságrendileg 100 millió forint körüli összeggel tartozik a csődvédelem alatt álló Ulpius.

Forrás: story4.sajtoklub.tv

„Nyílt titok kiadói körökben, hogy Frei Tamásnak van a legjobb jutalékos szerződése. Tizenöt és húsz százalék között kap egy-egy eladott példány után" – mondta lapnak, egy könyvkiadásban járatos, neve elhallgatását kérő informátor. Ha a négyezer forintos könyvárból levonjuk az áfát, és annak az összegnek vesszük a tizenöt-húsz százalékát, akkor megkapjuk, hogy Frei nagyjából 750 forintot kap minden eladott példány után. Százezer példánynál ez 75 millió forintot jelent.

Tudnivaló, hogy amikor kijön egy széria újabb része, akkor a korábbi epizódokból is eladást generál, mert akik nem olvasták az előzményeket, de tetszik nekik az új kiadvány, akkor megveszik az előző részeket is. Vagyis ha még ezeket is hozzávesszük, akkor nagyságrendileg 100 millió forint körüli összeggel tartozik az Ulpius Freinek.