Megállíthatatlanok a határon túli magyar tehetségek, akikből többen is felvételt nyertek Az ének iskolájába. A TV2 tehetséggondozójának első adásában csak ámultunk a sok remek hangú lurkó hallatán.

 

Nem irigyeltük a  műsor tanárait, hisz nehéz választás elé kerültek egy-egy tanuló bemutatkozása után: kinek az osztályába kerüljön a nebuló, ki tudja majd a legjobbat kihozni belőle. Különleges tehetségű gyerekekből nem volt hiány, csak kapkodtuk a fejünket, hogy nekünk sikerül-e az első nyolc bemutatott tanulóból kiválasztani egy kis kedvencet. Nem jött össze!

Fotó: Tv

A 10 éves, Szlovákiából érkezett Lentulay Krisztián már komoly rajongótábort mondhat magának. A hat éves kora óta mulatós zenét játszó kissrácnak a falunapokon nem csak a polgármester csápol, hanem a falu tűzoltói is lelkes rajongói. Bemutatott szuperképessége, furcsán hátrahajló ujja pedig visításra késztette Ördög Nórit, az iskola igazgatóját.
Földije, Nagy Júlia a szlovákiai Szepsiből érkezett, a 13 éves lány nem csak remekül énekel, de ügyesen mazsorettezik is. Bemutatkozása több tanár számára is felért egy időutazással. Szulák Andinak olyan érzése támadt, mintha Szandit hallotta volna 8-9 éves korában énekelni, Szandiból pedig előtört a nosztalgia.
„23 évvel ezelőtt, a felvidéki turnémon jöttem össze a férjemmel" - emlékezett vissza a ma már három gyerekes énekesnő.