A Mount Everest megmászására készül Török Zsolt

Forrás: Facebook/ Török Zsolt -
Mount Everest hegymászás Török Zsolt (hegymászó)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Török Zsolt szombat reggel indul Bukarestből, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként május közepén oxigénpalackkal jusson fel a Föld legmagasabb hegycsúcsára. 

Az aradai hegymászó a déli oldalon próbálkozik, amelyiken a csúcs első meghódítói, Edmund Hillary és Tenzing Norgay is haladtak. Hozzátette, romániai hegymászó még nem jutott fel ezen az útvonalon a 8848 méter magas csúcsra. Török Zsolt fizikailag és lelkileg is felkészültnek mondta magát. Megjegyezte, hogy azért választotta az oxigénes mászást, mert ezzel is be szerette volna biztosítani a sikert. A Mount Everestet szimbólumnak tekinti, amelynek a meghódítására kisgyerek kora óta vágyik.

Forrás: Facebook/ Török Zsolt

2013-ban Török Zsolt vezette azt a romániai expedíciót, amelynek tagjai oxigénpalack nélkül jutottak fel a 8125 méter magas Nanga Parbatra. A 41 éves hegymászó 2006-ban a Cso Ojuról, 2010-ben pedig a K2-ről kényszerült visszafordulni a csúcs elérése nélkül. Megjegyezte, a K2-t senki nem mászta meg abban az évben, amikor ő próbálkozott.

Életveszélyesen omló tűzfal a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky útonhttp://www.life.hu/news/20150403-eletveszelyesen-omlo-tuzfalhoz-vezenyeltek-ki-a-tuzoltokat-a-fovarosi-bajcsy-zsilinszky-utra.htmlA hatalmas szélvihar, amely Budapestet is elérte, jól hazavágta a belvárosi utca egyik tűzfalát. Még a tűoltókat is kivezényelték a helyszínre.NewsOrigoMicsoda anyósvicc - Rendszeresen belepisilt férje szüleinek teájába a nőhttp://www.life.hu/news/20150403-anyosa-es-aposa-teajaba-vizelt-egy-no-honapokig.htmlEgy indiai nőnek érdekházasságban kellett élnie, és már a házasság elején sem volt fényes a viszonya anyósával és apósával. Nem túl ízléses módon érzékeltette ezt velük. News--Ezért a három csajért bolondul most a világ – Őrületes videóhttp://www.life.hu/news/20150403-ezert-a-harom-csajert-bolondul-most-a-vilag-oruletes-video.htmlA Sketch She trió három percbe sűríti bele a popzene történetének legnagyobb slágereit – nem akármilyen módon.NewsOrigoHalálos gázolás az újranyitott Déli vonalánhttp://www.life.hu/news/20150403-megnyitott-a-deli-palyaudvar-halalos-gazolas-tortent-a-vonalon.htmlPénteken hajnalban nyitott meg a forgalom előtt újra a Déli Pályaudvar, és máris tragédia történt. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoMegemlékezett egykori barátja Katona Jánosrólhttp://www.life.hu/news/20150402-katona-jozsef-elhunyt-botar-endre-megemlekezett-jozsef-attila-szinhaz-szinesze.htmlGyászolja a színházi világ a nemrég elhunyt Katona Jánost. Kollégája, egykori barátja szomorúan emlékezett vissza a színész utolsó időszakára.NewsOrigoTovább gyűrűzik a Petőfi-csontváz botrányhttp://www.life.hu/news/20150401-petofi-csontvaza-noi-csontvaz-az-akademia-szerint.htmlAz MTA szerint hiába bizonygatják DNS-sel, hogy megtalálták Petőfi csontvázát, ugyanis egészen biztos, hogy női csontvázról van szó. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.