Rövidesen letölti négy és fél éves büntetését Damu Roland. Egészen pontosan holnap, azaz húsvét hétfőn szabadul.

"Roland ugyanott akarja folytatni a színészetet, ahol abbahagyta, de az is biztos, hogy a szabadulását követően bármilyen munkát elvállal majd eleinte. Mosogatónak is elmegy, ha kell" – jelentette ügyvédje, dr. Sebestyén Tamás, aki hangsúlyozta, hogy védence tiszta lappal kezdheti új életét, hiszen a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nincsen gyerektartás-tartozása - írja a Blikk.

Fotó: Nagy Attila - Origo

 

Az ügyvéd elárulta, hogy Damu különlegesnek érzi feltételes szabadlábra helyezésének hétfői dátumát.
"Húsvéthétfő az újrakezdést és a megtisztulást jelképezi, és Roland valóban tisztább emberré vált a kétéves börtön alatt, de nemcsak ez volt rá hatással. Feltett szándéka, hogy visszaszerezze mindazok bizalmát, akik eltávolodtak tőle mind embe­rileg, mind szakmailag. Apaként, férjként és színművészként is bizonyítani akar" – fogalmazott az ügyvéd.

Ügyvédje nem tagadta, Roland az első hetekben rá lesz utalva a nejére, akivel még bebörtönzése előtt ismerkedett meg a pszichiátrián, majd 2013 nyarán házasodtak össze a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetben. Edina számviteli alkalmazottként dolgozik, és megbízik Rolandban, akit korábbi barátnője, Palácsik Tímea 2010-es feljelentése nyomán első fokon hat évre ítélt a bíróság súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozásának bűntettében, majd ezt négy és fél évre mérsékelték. Végül a példás magaviselete miatt csak két évet és három hetet ült.