"Bosszant, hogy ebben az országban az emberek lelkülete ennyire eltorzult"

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
hetven Földes László (Hobo) Hobo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hobo, azaz Földes László februárban betöltötte hetvenedik életévét. Májusban hatalmas születésnapi koncertet ad rajongóinak. 

"Piliscsabán élek, és mindennap, amikor bejövök Budapestre, adok pénzt egy-egy, lámpánál ácsorgó koldusnak. A múltkor azonban egyikük visszaadta a pénzt. Azt hittem, kevesli, de azt mondta, annyit kapott már a zenémtől, a verseimtől, hogy nem fogadja el. Ilyen minőségű szeretetben élek, amiért nem tudok elég hálás lenni" - meséllte a Borsnak Hobo.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az énekes állítja, sosem gondolta volna, hogy megéri a hetvenet, azt hitte, maximum hatvanig húzza.

"Egyszerűen szégyenletes, de jobban vagyok, mint valaha. Évente százötven előadást adok, és csak akkor nem játszanék tovább, ha elveszíteném azt a képességemet, hogy el tudjam énekelni, elő tudjam adni, amit érzek, gondolok. Mindenfélének tartanak. Nehezen fogadnak el, a költészet, a nehéz dalok, a blueszene miatt, sőt, azt hiszik, vadállat vagyok – amiben ugyan van igazság –, de bohóc is vagyok, a húszas éveimben például a Rum pum pumm bohócegyüttes tagja voltam. Marháskodásért nem kell messzire mennem, egyáltalán nem veszem ko­molyan, hogy Kossuth-díjjal is jutalmaztak"

Hobo elmondta a napilapnak, nem érti az embereket. Szerintük eltorzult a lelkületük, gyűlölködnek, utálkoznak, és nem tud ez ellen mit tenni. Két lánya és felesége mindenben támogatja, ez számára felbecsülhetetlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.