Hobo, azaz Földes László februárban betöltötte hetvenedik életévét. Májusban hatalmas születésnapi koncertet ad rajongóinak. 

"Piliscsabán élek, és mindennap, amikor bejövök Budapestre, adok pénzt egy-egy, lámpánál ácsorgó koldusnak. A múltkor azonban egyikük visszaadta a pénzt. Azt hittem, kevesli, de azt mondta, annyit kapott már a zenémtől, a verseimtől, hogy nem fogadja el. Ilyen minőségű szeretetben élek, amiért nem tudok elég hálás lenni" - meséllte a Borsnak Hobo. 

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az énekes állítja, sosem gondolta volna, hogy megéri a hetvenet, azt hitte, maximum hatvanig húzza.

"Egyszerűen szégyenletes, de jobban vagyok, mint valaha. Évente százötven előadást adok, és csak akkor nem játszanék tovább, ha elveszíteném azt a képességemet, hogy el tudjam énekelni, elő tudjam adni, amit érzek, gondolok. Mindenfélének tartanak. Nehezen fogadnak el, a költészet, a nehéz dalok, a blueszene miatt, sőt, azt hiszik, vadállat vagyok – amiben ugyan van igazság –, de bohóc is vagyok, a húszas éveimben például a Rum pum pumm bohócegyüttes tagja voltam. Marháskodásért nem kell messzire mennem, egyáltalán nem veszem ko­molyan, hogy Kossuth-díjjal is jutalmaztak"

Hobo elmondta a napilapnak, nem érti az embereket. Szerintük eltorzult a lelkületük, gyűlölködnek, utálkoznak, és nem tud ez ellen mit tenni. Két lánya és felesége mindenben támogatja, ez számára felbecsülhetetlen.