Az Iszlám Állam Amerika felperzselésével fenyegetőzik

Forrás: AFP -
terrorista Iszlám Állam terrortámadás terror Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szíria és Irak nagy részét ellenőrzése alatt tartó Iszlám Állam újabb 9/11-el fenyegeti Amerikát. Arra szólítják fel híveiket, hogy kövessenek el terrorcselekményt az USA ellen. 

Tizenegy perces, "Fel fogjuk perzselni Amerikát" című videoüzenetben szólította fel az Iszlám Állam a híveit arra, hogy kövessenek el terrorcselekményt. Korábban azt ígérték a terroristák, hogy lefejezik Barack Obamát, és muszlim tartománnyá teszik az Egyesült Államokat.

2001. szeptember 11-ei terrortámadás Forrás: AFP

"Amerika azt hiszi, hogy földrajzi elhelyezkedése miatt biztonságban van. Muszlim országokat száll meg, és azt gondolja, hogy a dzsihád hadserege nem fogja elérni területét. Azonban az amerikaiak ábrándja, hogy biztonságban tudhassák magukat, délibábbá vált" - hangzik el a propagandavideóban, tudtuk meg az MTI-től.

A videó képsorain feltűnik az IÁ több túszának - korábban már közzétett - brutális meggyilkolása, a kanadai parlament elleni októberi támadás, a januári párizsi túszejtés, illetve az IÁ által feltört nyugati honlapok is láthatóak.
A videó narrátora azt mondta, hogy "hamarosan ismét félelem fog terjedni" Amerikában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.