Kevesen gondolnák, hogy a mindig jókedvű magyar énekesnő is került már kilátástalannak tűnő élethelyzetbe, amikor már az is megfordult a fejében, nincs miért élnie.

Tele van megvalósításra váró tervekkel, bakancslistája meglepő tartalmáról korábban ITT beszélt a Life.hu-nak Karda Bea. A népszerű magyar énekesnőről, aki idén ősszel ünnepli 65. születésnapját, nehéz elképzelni, hogy ő is volt már mélyponton.

Forrás: Margitay Klára/Life.hu

„35 évesen kezdődött életem legborzalmasabb időszaka. Állandó szaggató, lüktető halántéktájéki fejfájásom volt, rosszullétekkel küzdöttem, szédültem, fáradt voltam. Az orvosok sokáig nem tudták kideríteni, mi a bajom" – mondta el a Kiskegyednek Karda Bea, aki 26 féle tablettát szedett rendszeresen, fájdalmai miatt azonban már fellépni sem tudott.

„Az sem esett jól, hogy a kislányom apja egyszer jött be látogatni a kórházba. Már majdnem feladtam, eljátszottam a gondolattal, hogy beveszek egy marék tablettát, hátha elalszom örökre. Aztán hosszas szenvedés után végre megállapították, hogy halántékér-gyulladásom van." Hiába kellett a műtét miatt megválnia derékig érő hosszú haja nagy részétől az énekesnőnek, az operációt követően azonnal visszajött az életkedve, és a válókeresetet is beadta.

Karda Beánál 20 évvel később diagnosztizáltak mellrákot, ám ekkor már nem esett kétségbe: tudta, hogy legyőzi a betegséget. „A csodálatos orvosom megműtött, 25 sugarat kaptam, és onnantól tele reménységgel éltem tovább az életemet. Hiszek benne, hogy a betegségek 70%-a lelki okok miatt alakul ki. Meg vagyok róla győződve, hogy nálam is így történt. Most jól vagyok lelkileg, és pozitívan tekintek a jövőbe."