Cinthya Dictatort hegyimentők mentették meg a fagyástól

Forrás: Facebook/golfandprime -
hegyimentő Cinthya Dictator fagyás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis híján nagy bajba került Cinthya Dictator, aki  a hegyi mentőknek köszönheti, hogy nem fagyott meg.

Cinthyát az Alpok legnagyobb kincskeresésére hívták meg az obertauerniek. A településre rendszeresen járnak a magyar celebek, ezenkívül minden évben itt játszódnak az Éjjel-nappal Budapest havas-téli jelenetei is. A verseny előtt 18 óra alatt a hőmérséklet +18 fokról -8 fokra zuhant, és 30 cm hó is leesett. Erre szinte senki nem volt felkészülve, legfőképpen Cinthya. Rosszul volt felöltözve, vékony cicanadrágban és utcai csizmában érkezett a kincskeresésre.

Forrás: Facebook/golfandprime

"Nagyon jó idő volt korábban, szinte annyira meleg, mint itthon. Erre hirtelen a hőmérséklet-csökkenésre nem számított senki. Nagyon kevés ruha volt rajtam, egy vékony cicanadrág és egy szőrös, városi csizma. Vékony, tavaszi kabátot csomagoltam, meg egy pulóvert, télikabátot nem is vittem magammal, meleg kabátot úgy kaptam kölcsön. Másfél órát vártam, hogy bejussak a kincskereső területre, már éreztem, hogy fázom, és vissza akartam menni a szállásra. Az 509-es sorszámommal amikor bejutottam, már nagyon rosszul voltam. A vastag zokni hiánya és az alkalmatlan csizma miatt, amikor elkezdtem ásni, már rendesen fájt a lábam, de annyira, hogy sírni kezdtem. Amikor kérdezték, hogy mi a baj, már nem bírtam lábra állni, ezért azonnal kézben levittek a hegyi mentők fűtött állomására” – mesélte Cinthya, akinek a felkészült mentőcsapat mentette meg fagyott lábát.

Cinthya Diktator Obertauren Forrás: Facebook/golfandprime

Levették a csizmát és a zoknimat, ami csupa víz volt, és elkezdték masszírozni a fagyott végtagjaimat, majd speciális melegítőzacskót húztak rá. Fél óra ápolás után hegyi motoros szánnal vittek vissza a csapathoz. Ekkor már egy forró talpbetét melegítette a lábamat a csizmámban. A szállásra érve 2 órát melegedtem a jakuzziban, ki sem akartam jönni belőle. Szerencsére nem fáztam meg, csak egy kicsit köhögök.”

Mi ez a kincskeresés?

Kilencedszer rendezték meg az Obertauerni Kincskeresést 2200 méteres magasságban, a Gamsleiten 2 felvonó előtt. A hó alá kincsesládákat helyeznek el, azokat kell kis ásóval megtalálni. 33 láda közül az egyik autókulcsot rejtett, ez volt a fődíj. Minden évben ezer résztvevő érkezik, közöttük idén ötven Magyarországról jött. Obertauern a hazánkhoz legközelebb fekvő abszolút hóbiztos luxus-síparadicsom, Salzburgtól délre 80 kilométerre, és májusig lehet itt síelni. A mostani hétvégén a két és fél méteres hóra esett újabb 30 centi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.