Hihetetlen olasz temperamentummal van megáldva Luigi, Az ének iskolája kis versenyzője. A magyar édesanyával, olasz édesapával rendelkező kissrácon mégis kifogott az olasz oktatási rendszer.

 

Nem nevezhető átlagosnak a 13 éves Luigi eddigi sorsa, és nem csak azért, mert vegyes házasságból származik. A tehetséges kissrác élete eddig három színtéren zajlott, Magyarországon, Ausztriában és Olaszországban, így mindhárom nyelven jól beszél.

Forrás: TV2

„Luigi egy hatalmas szerelem gyümölcseként született meg Magyarországon, az olasz férjemet, Luigit viszont Németországban ismertem meg. A gyerek születéséig ott éltünk, de szülni hazajöttem, majd a fiam egyéves koráig itthon is maradtunk. Akkor a férjem kérésére kiköltöztem Olaszországba, a Pordenone nevű városba az anyósomékhoz. Nem jöttem ki az olasz rokonsággal, ezért 4 hónap múlva, amikor Luigi éppen elkezdett olaszul gagyarászni, inkább hazaköltöztünk Pécsre. Nem örült az apja, de maradtunk. Négyéves korában viszont átköltöztünk Ausztriába, Klagenfurtba, ahol a fagyisként dolgozó férjem új vállalkozásba kezdett. Egy évet maradtunk, itt járt a gyerek óvodába, ahol megtanult németül az olasz mellé. Apja ugyanis olaszul beszél vele, én magyarul, mi, szülők egymás között pedig németül. Klagenfurtban 11 hónapot éltünk, végül megint hazajöttünk, a férjem feladta a fagyizót "– kezdett bele a családi történetbe az édesanya, Anikó, aki a mai napig hivatalosan is a felesége az olasz Luiginak, annak ellenére, hogy nem egy fedél alatt élnek.

Pécsett kezdett a kis Luigi magyar iskolában, és harmadikos korában ismét változtatnia kellett az életén.

Forrás: TV2

"Az apja az olasz tengerpartnál, Triesztben nyitott egy újabb fagyizót, így odaköltöztünk, és beírattuk a fiunkat egy olasz suliba. Meglepő módon nagyon nem tetszett neki, visszavágyott a régi sulijába. Az olaszoknál 120 perc volt egy óra, nem mehettek ki szünetekben ugrálni, ehelyett bent sakkoztak. Ebédidőben egy kicsit fellélegezhettek, fél órára levegőre is kijutottak, utána fél 4-ig folytatódott a tanulás. Döntöttünk, a gyerek miatt ismét visszaköltöztünk, aminek a férjem nem örült. Bár távol élnek egymástól, napi szinten skype-olnak, nyáron és télen, az iskolai szünetekben rendszeresen találkoznak. Az apja imádja őt, Luigi egyetlen gyereke, és a kissrác is igényli, hogy utazzunk az apjához. Fiam most kamaszként ugyanolyan okoskodó, mint az apja, nehéz vele. Az olasz temperamentumból a hangosságot, az akaratosságot hordozza magában, azt mindig kiharcolja, hogy övé legyen az utolsó szó" – árulta el az édesanya a tehetséges kissrácról, aki természetesen olaszul fog énekelni a vasárnap esti adásban.