Kifogott az olasz iskola Az ének iskolája olasz tanulóján

Forrás: TV2 -
olasz Olaszország tanuló Az ének iskolája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen olasz temperamentummal van megáldva Luigi, Az ének iskolája kis versenyzője. A magyar édesanyával, olasz édesapával rendelkező kissrácon mégis kifogott az olasz oktatási rendszer.  

Nem nevezhető átlagosnak a 13 éves Luigi eddigi sorsa, és nem csak azért, mert vegyes házasságból származik. A tehetséges kissrác élete eddig három színtéren zajlott, Magyarországon, Ausztriában és Olaszországban, így mindhárom nyelven jól beszél.

Forrás: TV2

„Luigi egy hatalmas szerelem gyümölcseként született meg Magyarországon, az olasz férjemet, Luigit viszont Németországban ismertem meg. A gyerek születéséig ott éltünk, de szülni hazajöttem, majd a fiam egyéves koráig itthon is maradtunk. Akkor a férjem kérésére kiköltöztem Olaszországba, a Pordenone nevű városba az anyósomékhoz. Nem jöttem ki az olasz rokonsággal, ezért 4 hónap múlva, amikor Luigi éppen elkezdett olaszul gagyarászni, inkább hazaköltöztünk Pécsre. Nem örült az apja, de maradtunk. Négyéves korában viszont átköltöztünk Ausztriába, Klagenfurtba, ahol a fagyisként dolgozó férjem új vállalkozásba kezdett. Egy évet maradtunk, itt járt a gyerek óvodába, ahol megtanult németül az olasz mellé. Apja ugyanis olaszul beszél vele, én magyarul, mi, szülők egymás között pedig németül. Klagenfurtban 11 hónapot éltünk, végül megint hazajöttünk, a férjem feladta a fagyizót "– kezdett bele a családi történetbe az édesanya, Anikó, aki a mai napig hivatalosan is a felesége az olasz Luiginak, annak ellenére, hogy nem egy fedél alatt élnek.

Pécsett kezdett a kis Luigi magyar iskolában, és harmadikos korában ismét változtatnia kellett az életén.

Forrás: TV2

"Az apja az olasz tengerpartnál, Triesztben nyitott egy újabb fagyizót, így odaköltöztünk, és beírattuk a fiunkat egy olasz suliba. Meglepő módon nagyon nem tetszett neki, visszavágyott a régi sulijába. Az olaszoknál 120 perc volt egy óra, nem mehettek ki szünetekben ugrálni, ehelyett bent sakkoztak. Ebédidőben egy kicsit fellélegezhettek, fél órára levegőre is kijutottak, utána fél 4-ig folytatódott a tanulás. Döntöttünk, a gyerek miatt ismét visszaköltöztünk, aminek a férjem nem örült. Bár távol élnek egymástól, napi szinten skype-olnak, nyáron és télen, az iskolai szünetekben rendszeresen találkoznak. Az apja imádja őt, Luigi egyetlen gyereke, és a kissrác is igényli, hogy utazzunk az apjához. Fiam most kamaszként ugyanolyan okoskodó, mint az apja, nehéz vele. Az olasz temperamentumból a hangosságot, az akaratosságot hordozza magában, azt mindig kiharcolja, hogy övé legyen az utolsó szó" – árulta el az édesanya a tehetséges kissrácról, aki természetesen olaszul fog énekelni a vasárnap esti adásban.

Az ének iskolája: Letörölte Szulák a mosolyt tanítványa arcárólhttp://www.life.hu/bulvar/20150417-az-enek-iskolaja-letorolte-szulak-a-mosolyt-tanitvanya-arcarol.htmlBejutni sem volt könnyű a TV2 tehetséggondozójába, az első nyilvános megméretés pedig még újabb izgalmakat rejtett. Vajon szigorúak lesznek a tanárok, és saját tanár kizárólag ötössel értékelheti a diákját? TV + BulvárOrigoSúlyos lovasbalesete volt Az ének iskolája diákjánakhttp://www.life.hu/bulvar/20150417-sulyos-lovasbalesete-volt-az-enek-iskolaja-diakjanak.htmlCaramel egyszerűen őstehetségnek nevezte Győrfi Dzsenifert, aki teljesen elvarázsolta hangjával a zsűrit. A fiatal lány egy évvel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, azóta sem mer lóra ülni.TV + Bulvár--Az ének iskolája: Szandit időutazásra repítették a határon túli diákok http://www.life.hu/bulvar/20150401-hataron-tuli-diakok-idoutazasra-repitettek-szandit-az-enek-iskolajaban.htmlMegállíthatatlanok a határon túli magyar tehetségek, akikből többen is felvételt nyertek Az ének iskolájába. A TV2 tehetséggondozójának első adásában csak ámultunk a sok remek hangú lurkó hallatán. TV + Bulvár--Hevesi Tamás egykori zenésztársa Az ének iskolája tanulójának édesapjahttp://www.life.hu/bulvar/20150402-hevesi-tamas-egykori-zenesztarsa-az-enek-iskolaja-tanulojanak-gyuris-lucanak-az-edesapja.htmlNem esett messzire az alma a fájától! Az ének iskolája kis tanítványának édesapja a 80-as évek közismert zenekarának volt a gitárosa. TV + Bulvár--Egymásba szerettek Az ének iskolája tanulóihttp://www.life.hu/intim/20150418-egymasba-szerettek-az-enek-iskolaja-tanuloi-gyuris-luca-es-janca-aron.htmlJanca Áron a a tanári kar elé egy szerelmes dallal állt, amit mindenki meglepetésére az osztály legszebb lányának énekelt. IntimOrigoAz ének iskolájában fura arcokkal és gesztusokkal segítik diákjaikat a tanárok http://www.life.hu/bulvar/20150416-hihetetlen-arcokkal-es-gesztusokkal-drukkolnak-diakjaiknak-a-kozismert-tanarok-az-enek-iskolajaban.htmlNemcsak a színfalak mögött tesznek meg mindent a tanárok, hogy diákjaik a lehető legjobban szerepeljenek az első nagy megméretésen. A tanári asztalnál is gesztikulálva biztatják a kis énekespalántákat, hogy véletlenül se felejtsék el a nagy lámpalázban, hogy mit kért tőlük a tanítójuk. TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.