részvétnyilvánítás gyászszertartás Letícia spanyol királyné Spanyolország bazilika Barcelona áldozat másodpilóta Germanwings légikatasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feketét öltött Letícia spanyol királyné, így emlékezett meg a Germanwings légikatasztrófa spanyol áldozataira.

A franciaországi légikatasztrófa 52 spanyol áldozatára emlékeztek meg a barcelonai La Sagrada Família-bazilikában – írja az MTI.

Forrás: MTI

A gyászoló családtagok és rokonok mellett a spanyol és katalán közjogi méltóságok is részt vettek a szertartáson, többek között Fülöp spanyol király és felesége, Letícia királyné. A gyászszertartást követően a királyi pár is ott voltak azok között, akik külön odamentek, és részvétüket nyilvánították az áldozatok családtagjainak, többekkel hosszan elbeszélgettek.

Forrás: AFP/Josep Lago

A német Germanwings légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe március 24-én zuhant le a dél-franciaországi Alpokban. A fedélzeten utazó 150 ember közül senki nem élte túl a szerencsétlenséget. A hatóságok a gép fekete dobozának adatai alapján megállapították, hogy a másodpilóta szándékosan vezette a hegyoldalnak a repülőgépet, egyesek találgatások szerint szerelmi bánat álhatott a háttérben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.