Hiba a magyarérettségi hivatalos megoldókulcsában

Forrás: Origo -
megoldás magyar nyelv és irodalom vizsga útmutató diák szövegértés középszint érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hibás a helyesnek megadott válasz a középszintű magyarérettségi szövegértési megoldókulcsában - legalábbis a Magyartanárok Egyesületének elnöke, Arató László állítása szerint. 

Hibát fedeztek fel a középszintű magyarérettségi megoldókulcsában – írja az Origo. Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint a szövegértési feladatban adtak meg hibás választ.

Forrás: Origo

Ez a feladat Grendel Lajos szlovákiai magyar író A modern magyar irodalom története bevezető szövegéről szólt, amelynek elolvasása után kérdésekre kellett válaszolniuk a vizsgázóknak. Az útmutató szerint a 11. feladat első mondata hamis, miközben Arató László és a később általa felkeresett kötet szerzője, Grendel Lajos szerint is igaz az állítás, miszerint „A szerző 1908-at, a Nyugat indulását tekinti korszakhatárnak." Bővebben az origo.hu-n olvashatsz a helyes megoldásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.