Országos Meteorológiai Szolgálat hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig volt időnk élvezni a 25 fok feletti hőmérsékletet és ezzel a nyári életérzést, máris újabb hidegfront éri el hazánkat.

Szerdán napközben még nyárias időjárásra van kilátás, késődélutánra azonban megerősödik a felhőzet, és esőre, viharos szélre is számíthatunk. A hidegfront este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri. A fronthoz zivatarok is társulnak, nagyobb számban az ország északi felén. A zivatarhoz néhol 90-100 km/h feletti szélroham, nagy méretű jég, illetve felhőszakadás (20-30 mm) is társulhat – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: MTI/Varga György

Csütörtökön is lesz még felhő az égen, de záporokra, zivatarokra már kevés esély van, és a szél is fokozatosan veszít erejéből. Pénteken napos időre van kilátás, maximum 25 fokig melegszik a levegő.

Sokkoló! Előzetesen gyakorolta a halál-manővert Andreas Lubitzhttp://www.life.hu/news/20150506-andreas-lubitz-a-germanwings-gep-masodpilotaja-elozetesen-gyakorolta-a-gyors-sullyedest.htmlDöbbenetes részlet szivárgott ki a Germanwings-katasztrófáról: Andreas Lubitz előzetesen gyakorolta a gyors és irányított ereszkedést, mellyel később 150 embert küldött a halálba az Alpokban.NewsAFPAdrenalinnal ötvözött sétaút a meredek szikla szélénhttp://www.life.hu/news/20150505-uvegpadlobol-keszult-setaut-a-meredek-szikla-szelen-kinaban.htmlÜvegpadlóval készült el a Tianmen hegy oldalában végigfutó sétaút, amelyet csak azoknak ajánlanak, akiknek nincs tériszonyuk.News--Furcsa építmény – mintha meseországban járnálhttp://www.life.hu/news/20150505-furcsa-epitmeny-kinaban-kilenc-kicsi-szines-hazat-epitettek-egy-lepcsohaz-kore.htmlKilenc kicsi színes szoba, külön, mégis együtt, na, ez egy igazán nyakatekert házikó Kínában.News--Meghalt a férfi, aki müzlivel kínálta Ryan Goslingothttp://www.life.hu/news/20150505-meghalt-ryan-mchenry-aki-muzlis-mem-videokat-gyartott-ryan-goslinrol.htmlRyan McHenry, aki Ryan Goslingról készített müzlievős mémeket, 27 éves korában hunyt el rákban.News--Egy hétig volt összedőlt háza romjai alatt a 101 éves férfi – Túlélte!http://www.life.hu/news/20150505-egy-hetig-volt-a-nepali-foldrenges-kovetkezteben-osszedolt-haza-romjai-alatt-a-101-eves-ferfi-es.htmlFunchu Tamang kathmandui otthona is összedőlt az április 25-i nepáli földrengés következtében. A 101 éves férfit 7 nap után mentették ki háza romjai alól.News--Logikai feladatok, kombinatorika, halmazelmélet a matekérettséginhttp://www.life.hu/news/20150505-logikai-feladatok-a-matek-erettsegin.htmlAz Eduline információi szerint a középszintű matematikaérettségi első részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelőtt vizsgázó diákoknak.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.