Vigyázat! Facebook nevű drog mérgezett meg 15 embert Budapesten

drog Budapest kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt néhány napban legalább 15 mérgezéses esetet okozott egy Facebook nevű, extasy-féle tabletta Budapesten. Vigyázat!

A tabletta halványkék színű, szögletes, és a Facebook jellegzetes f-betűje látható rajta. Akik a tablettát fogyasztották, a következő tüneteket tapasztalták: aluszékonyság, nehéz mozgás, ébredéskor mozgászavarok, hallucináció. Feltételezhető, hogy több anyag keveréke található a tablettában, melyek között szintetikus opioid vagy a szintetikus kannabinoid is benne van.

Forrás: Facebook/ Dát2 Psy Help

Tavaly év végén már volt a piacon kék, MDxx-es Facebook (hüvelykujjas Like), másfél hónapja pedig megjelent egy kisebb Facebookos tabletta is, dizájner stimuláns hatóanyaggal. Az új, veszélyes, punnyasztó típusú Facebook f-betűs tabletta tehát egy különböző széria, de ez szögletes alakú, és különösen veszélyes.

A Life.hu szakértői tippeket adnak, hogyan kerülheted el, hogy a gyereked kipróbálja az egyre nagyobb számban használt designerdrogokat. Olvass erről ITT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.