Újabb viharok várhatók - Ismét vészjelzést adtak ki

Forrás: Thinkstock -
zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat megye ország hőmérséklet vihar OMSZ jégeső Szél riasztás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs vége: az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 8 megyéjére másod-, 4-re és a főváros területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A OMSZ veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: Thinkstock

Ezekben a megyékben csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket akár az óránként 90 kilométernél erősebb szél és nagyméretű jég kísérhet. Továbbá helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Baranya, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13–18, másutt 20–29 Celsius-fok között valószínű, a legmelegebb a Tiszántúlon várható. Késő estére 13–19 fok közé hűl a levegő.

Kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás miatt riasztották a tűzoltókat a szerdai vihar miatt az OFK szóvivője, Hajdu Márton szerint – írja az MTI.

Esőben is divatosan!

Záporok és zivatarok ide vagy oda, így is lehetsz csinos! Praktikus, esőálló outfitjeinket ITT mutattuk meg, a hűvösebb, nyári estékre pedig ITT adtunk néhány inspiráló ötletet.

A szóvivő elmondta, országszerte mintegy 60 helyen kérték a tűzoltók segítségét. A Békés megyei Orosházán egy lakóházra dőlt egy fa. Nógrád megyében, Balassagyarmaton a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot több utcában.

Nógrád megyében több településen volt áramkimaradás, de a legtöbb helyen az áramszolgáltató szakemberei már kijavították a hibát. Csévharaszton egy családi házba, Dunabogdányban egy transzformátorállomásba csapott bele a villám. Emiatt több mint 150 fogyasztónál nem volt áram, és több környező településen is tapasztaltak áramkimaradást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.