Borzalom: már halálos áldozatai is vannak a heves esőzések miatt áradásoknak

Forrás: MTI/AP/Austin American-Statesman/Rodolfo Gonzalez -
Nagy-tavak Dallas Missouri Texas Kansas Arkansas Mexikói-öböl Egyesült Államok áradás árvíz Illionis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három ember meghalt, ezrek pedig lakóhelyük elhagyására kényszerültek a heves esőzések okozta hétvégi áradások következtében az Egyesült Államoknak középső, a Mexikói-öböltől a Nagy-tavakig terjedő részén.

Vasárnap tornádók pusztítottak Texasban, több houstoni lakóépületben súlyos károk keletkeztek, az államban több mint kétezer embernek kellett elhagynia otthonát. Egy oklahomai tűzoltó mentés közben vesztette életét, egy tucatnyi embernek pedig nyoma veszett az ítéletidőben.

Egy ház romjai és kidőlt fák a megáradt Blanco folyó partján a Texas állambeli Wimberleyben Forrás: MTI/AP/Austin American-Statesman/Rodolfo Gonzalez
Háza romjait nézi egy férfi a medréből kilépett Blanco folyó közelében a Texas állambeli Wimberleyben Forrás: MTI/AP/Austin American-Statesman/Kelly West

A hatóságok éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, és arra szólították fel a lakosságot, hogy ne menjen az érintett területekre, ugyanis további esőzés várható.
Colorado északkeleti részén, Sterlingben kötelező evakuációt rendeltek el és több megyében várhatóan szintén szükségállapotot fognak kihirdetni.

George és Susan Kruger helyi lakosok egy fémtárolóban viszik biztonságos helyre kutyáikat vízben álló házukból az Oklahoma állambeli Purcellben Forrás: MTI/AP/The Oklahoman)/Steve Sisney

A meteorológusok áradásokra figyelmeztettek Arkansas, Missouri és Kansas állam bizonyos részein is, valamint közölték, tornádókra kell készülni Illinois-ban, Iowában, Kansasben és Missouriban.
Számos térségbeli államban az idei számít a valaha regisztrált legcsapadékosabb májusnak. Oklahomában idén eddig 69,5 centiméter eső esett, a tavalyi évben viszont mindössze 10,9.
A határ mexikói oldaláról, Ciudad Acunából hétfőn 10, tornádó okozta halálesetet jelentettek.

Őrület: virágba borult Budapest belvárosahttp://www.life.hu/news/20150524-orulet-viragba-borult-budapest-belvarosa.html1000 négyzetméteres virágszőnyegbe borult a Március 15. tér, 40.000 virág köszöntötte a rendkívüli nőket.News--Nem jó ötlet vezetés közben zenét hallgatnihttp://www.life.hu/news/20150525-nem-jo-otlet-vezetes-kozben-zenet-hallgatni.htmlEgy izraeli kutatásból kiderült, bármennyire is szeretünk zenét hallgatni vezetés közben, jobb lenne elhagyni ezt a szokást. NewsThinkstockA kávésznob, a laptopos pasi és az ordítva telefonáló - Ők ülnek minden kávézóbanhttp://www.life.hu/news/20150525-ok-ulnek-minden-kavezoban.htmlAhány ember, annyi szokás, erről már számtalanszor megbizonyosodtunk. De körülnéztél már például egy kávézóban, melyek azok az embertípusok, akik mindig megtalálkatóak körülötted? Mi megtettük. NewsOrigoHa ezeket tapasztalod, tényleg végleg felnőtté váltálhttp://www.life.hu/news/20150525-ha-ezeket-tapasztalod-tenyleg-vegleg-felnotte-valtal.htmlEmlékszel még a boldog időkre, mikor egy szelet pizza volt a vacsorád, felvetted ugyanazt a bugyit kifordítva, ha nem volt kedved mosni, és a legfontosabb bútordarabod a kisasztal volt, amin a koktélospoharakat tartottad, hiszen bármikor beállíthatnak a haverok? Ha ezeket a tüneteket már csak a távoli múltból ismered, van egy rossz hírünk: megöregedtél.NewsThinkstockÖsszeesett a pályán, és meghalt az argentin focistahttp://www.life.hu/news/20150525-fiatal-focista-meghalt-a-palyan.htmlAz argentin Cristian Gómez 27 évesen vesztette életét egy focimeccs alatt. NewsThinkstockMit csinál egy gyerek, ha talál egy pénztárcát?http://www.life.hu/news/20150525-gyerekeket-levideoztak-mit-csinalnak-ha-talalnak-egy-penztarcat.htmlA japán Vöröskereszt érdekes aranyos videót forgatott. Rejtett kamerával felvették, hogyan reagálnak a gyerekek, ha a mellettük álló idegen elejti a pénztárcáját.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.