Kulisszatitkok a Miss Universe szépségversenyről: Vajna Timi nem követi, hanem diktálja a trendet!

Vajna Timi Miss Universe Hungary korona szépségverseny kulisszatitkok gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyémánt kifutóval, több milliós ékszerekkel, és ezzel járó, kiemelt biztonsági intézkedésekkel készülnek a Miss Universe Hungary döntőjére. Eláruljuk a kulisszatitkokat!

Szakított a szépségversenyek hagyományaival Vajna Tímea. Nem követi, hanem egyenesen diktálja a trendeket! A Miss Universe Hungary tulajdonosa elképesztően látványos color show-val készül a június 6-i fináléra, ahol kiemelt biztonsági szolgálat vigyázza majd a királynő-jelölteket és az általuk viselt, több millió forintot érő ékszereket.

Forrás: Fotó: Life.hu

Luxus és profizmus
Rengeteg lány jelentkezett a Miss Universe Hungary castingjaira, ám közülük csak 16 lány jutott a top mezőnybe. A királynő-jelöltek a döntőig luxus körülmények között, egy ötcsillagos, wellnesszel és élményparkkal egybekötött szállodában töltik a felkészítő tábort, ahol profi stáb segítik őket.
-„24 órás felügyelet mellett 40 fős, közvetlen szakmai stáb foglalkozik a lányokkal. Minden az ő kényelmüket szolgálja, a svédasztalos étkeztetéstől egészen az autóbuszokig, amelyekkel visszük őket egyik eseményről a másikra. Állandó orvosi felügyelet alatt állnak, sőt! A stábban pszichológus is van, de igény még nem merült fel rá. Az élő show alatt is minden a szépségek körül forog majd: a backstage-ben 30 szakember foglalkozik velük, miközben a fodrász, a sminkes, a stylist és a járástanár is csak rájuk figyel"– árulta el Vajna Tímea.

Kuriózum
Nem a zsűri, hanem a közönség választja meg a Miss Universe Hungary idei királynőjét, s már az élő döntő rendhagyó színpadképe sem a szépségversenyek standard-jeire épül. A legprofibb technikai elemeket vetik be a látvány és a hangulat fokozására: Vajna Tímea 11 db panelből álló, 220 négyzetméteres led-falat, világító lépcsősorokat és gyémánt alakú kifutót álmodott meg, amelynek vége egészen a zsűrihez vezet.
„2015 – A fény éve, épp ezért minden szempontból a csillogást szerettük volna hangsúlyozni, ezzel is kiemelve az Erkel Színház adottságait. A lányok gyémánt kiegészítőket viselnek majd az est folyamán, s mivel több millió forintot érő ékszerekről van szó, kiemelt biztonsági szolgálat vigyázza majd őket, akárcsak a gyémánt koronát" – mondta a szépségverseny tulajdonosa.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Elegancia és csillogás a tolerancia jegyében
„Egy minden szempontból elsöprő, látványos color show-val készülünk, hiszen a színek is olyan változatosak, akárcsak a Miss Universe Hungary versenyzői szépsége. A hollywoodi show-val a szépségek fiatalságát emeljük ki, ugyanakkor ez a szín kavalkád testesíti meg a tudatosság, tolerancia, elfogadás üzenetét is. Az elfogadás képi megfogalmazása jelenik meg a színpadon rámutatva a szépség sokszínűségére"– hangsúlyozta Vajna Tímea, aki nem követi, egyenesen diktálja a trendeket legyen szó sminkről, hajról, ruháról, vagy akár a show-ról, ahova több száz híresség kapott meghívást.
A szépségversenyek klasszikus elemei, azaz a tourok természetesen megmaradtak. Így a lányok háromszor is felvonulnak majd az est folyamán. Koktélruhában mutatkoznak be először a közönség előtt, majd következik a fürdőruhás bemutató, végül pedig légies estélyi ruhákban vonulnak fel a színpadon. Nemcsak a bikiniket, de a szépségek ruháit is mindenkire egyénileg varrták szatén és muszlin anyagból, melyek pasztell színekben, sárga, rózsaszín, aranya és ezüst árnyalatokban emelik ki a lányok üdeségét. A szervezők itt is odafigyeltek még a legapróbb részletekre is, a saroktapasztól egészen a cipőkig.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Miss Universe Hungary by Vajna Tímea
A rendhagyó szépségkirálynő-választáson a zsűri szigorú pontrendszer - arc, test, mozgás, kisugárzás - alapján emeli ki az öt finalistát, akiknek a Facebook szavazók által írt kérdésekre kell választ adniuk. Innentől kezdve azonban a szakemberek már nem szólhatnak bele a győztes személyébe, a Miss Universe Hungary 2015-ös királynőjét ugyanis a közönség szavazza meg! Erre egy speciális mikrosite-ot hozott létre a szervező. Internetes szavazással, a tv műsor utolsó perceiben rövid idő áll csak a nézők rendelkezésére, hogy kedvencükre a voksukat a www.muh.hu oldalon leadják.
A győztes fejére gyémánt korona kerül, emellett pedig több millió forint értékű ékszert, egyéves használatra egy autót, valamint utazást kap ajándékba, ráadásul hazánkat képviselheti a legnívósabb nemzetközi megmérettetésen, a Miss Universe világversenyen is. A királynő kezét itt azonban nem engedik el a szervezők, hiszen lehetőség szerint, minden olyan társadalmi eseményre elviszik majd, ahová ők is meghívottak - így például a Golden Globe-ra vagy az Oscar-díj átadóra – és Vajna Tímea is elkíséri a királynőt a felkérésekre, jótékonysági eseményekre.
A június 6-i döntő után így tehát nem ér véget a munka, a Miss Universe Hungary tulajdonosa és csapata folyamatosan dolgozik a nemzetközi versenytől egészen a következő nemzetközi versenyig. Vajna Tímea ezúttal is egy éven keresztül készült arra, hogy Magyarország legszínvonalasabb szépségversenyével kápráztassa el a közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.