Kárász Róbert Demcsák Zsuzsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan támadják Kárász Róbertet és Demcsák Zsuzsát Alekosszal készített riportjuk miatt. Kárász most elmondta véleményét.

A napokban Dopeman durván beszólt Kárász Róbertnek és Demcsák Zsuzsának, amiért szerinte megalázták Alekoszt az Összezárva Friderikusszal című műsor kapcsán készített interjúban. A rapper után Orbán Ráhel is elmondta véleményét a témát illetően.

Kárász Róbert Facebook oldalán egy kommentben egy újságíró kollégája fogalmazta meg gondolatait, miszerint megnézte az Alekosszal készült interjút ő is, és erős szavakkal, kemény kritikát fogalmazott meg a beszélgetéssel kapcsolatban.

"Amit ti ketten itt műveltek, az annak a szakmának a meggyalázása, amelyet Vitray Tamástól és Mester Ákostól tanultam, és hivatásként űztem évtizedekig. Szégyellem, hogy egykor velem dolgoztál, Robi, és a szakma alapjait sem sikerült átadnom neked. Gyalázat. A riporteri szakma gyalázata, amit itt láttam" -írta.

Forrás: TV2

Nem hagyta ezt szó nélkül Kárász Róbert:

"A "szakma meggyalázását" szöveget meg hagyjuk már, ilyen álszent véleményekkel találkoztam már párszor. Biztos sok olyan beszélgetésem volt már, ami kiverte a biztosítékot, legyen ezek közt az Alekoszos beszélgetés is. Egyébként nem mondom azt, hogy nem lehetett volna udvariasabban is beszélgetni Alekosszal, amikor az ember műsorvezetői pozíciójában műsorvezető próbál maradni, csak ez most valami miatt nem ment.

Lehet, hogy Alekosz miatt, lehet, hogy amiatt, mert annyi baromságot mondott, hogy nem tudtam elmenni mellette. Én elhiszem, hogy Alekosz történelmet ír azzal, hogy pl. ott ül a Mokkában, de nekem ez annyira újszerű, meglepő és röhejes volt egyben, hogy sajnos kizökkentem abból a szerepből, amiből nem szabadott volna. Van ilyen. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az csak azért mondja ezt, mert nem beszélgetett még olyan nagyformátumú emberrel, mint Alekosz, aki a legmenőbb befektetési tanácsadók világába írta be magát azzal, hogy el tudta magyarázni pl. azt, hogy ő befektette a reality műsorai után kapott pénzeit és abból vígan meg tud élni, anélkül, hogy dolgoznia kellene. Persze az is lehet, hogy én azért vagyok hülye, mert valóban nem tudtad átadni nekem a szakma alapjait (sem).

A mi szakmánkban (bocsánat), akarom mondani a Te, ti szakmátokban volt egy csomó olyan riporter/műsorvezető, aki nálam is kiverte a biztosítékot. Ebben pl. különbözőek vagyunk Te és én Anikó, hogy én nem rohanok a közösségi fal nyilvánosságának. Persze nem vagyunk egyformák és nincs is ezzel semmi baj. Viszont, aminek talán örülhetsz: ma reggel megbeszélésem volt egy számomra tiszteletre méltó emberrel, aki abban tudna segíteni, hogy az Ezer Lámpás Éjszakája programom az Európai Parlament elé kerüljön, hiszen az Eltűnt Gyerekek Világnapjához kapcsolódó civil kezdeményezésem idén 5 éves. Képzeld, ott ült velem szemben az az ember, akit én tisztelek a munkájáért, tudásáért és még sorolhatnám, és cseppet sem éreztem azt, hogy kizökkenjek a szerepemből és mondjuk kiröhögjem-akár magamban is. Ott ült tehát velem szemben ez az ember, aki már a Mokkában is volt vendégem korábban és nem éreztem azt, hogy ő ezzel bármikor is történelmet írt volna. Végezetül, ha össze kellene foglalni: legyen az Alekoszos beszélgetés a médiatörténelem egyik olyan jellegű alappillére, ami mindig arra figyelmezteti az újságírókat, hogy "na, ezt így nem szabad csinálni". Inkább vállalom ezt a beszélgetést-a hibáival együtt, mint azt, hogy bolondot csinálnék és kiröhögve megaláznék egy olyan lányt, akit megerőszakoltak és megvertek egy gólyatáborban. Üdvözlettel: K.R."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.