Spórolás felsőfokon: Nevet változtatott a fiú, hogy ne kelljen átíratni a repülőjegyét

Forrás: Thinkstock -
név névváltoztatás repülőjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 19 éves Adam barátnőjével készült elutazni, de a lány nevelőapja, aki a jegyeket vásárolta, véletlenül elrontotta a fiú nevét. Adam a legfurcsább módot választotta, hogy ne kerüljön sokba az átíratás. 

Adam Armstrong Facebookon Adam West néven szerepelt, barátnője nevelőapja pedig azt hitte, ez az eredeti neve, és Adam West névre foglalt neki repülőjegyet Ibizára. 220 fontba, azaz több, mint 90 ezer forintba került volna, hogy a fapados légitársaság a helyes névre változtassa a jegyen szereplőt. Adam ezért úgy döntött, inkább a bonyolultabb, de olcsóbb utat választja: West-re változtatta a vezetéknevét, teljesen ingyen.

Forrás: Thinkstock

Már csak egy új útlevelet kellett szereznie, amelyben új neve szerepel. Ezt 103 fontból, azaz kb. 43 ezer forintból megúszta, így fele annyi pénzt költött, mintha a jegyre íratta volna helyesen a nevét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.