Életvezetési tanácsok egy 101 éves nagymamától

Forrás: Thinkstock -
élet tippek tippek-tanácsok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesen mondhatják el magukról, hogy megérik 100. születésnapjukat. Helen, egy New York-i hölgy 101 éves, rendszeresen golfozik, operába jár, és remek meglátásai vannak az életről.

Ezeket a tanácsokat adta unokájának a 101 éves, fitt nagymama.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Így éld az életed!

1. Mindig reménykedj valamiben! Ha az élet épp rázós is, ne legyél szomorú és negatív. A pesszimizmus sosem segít.
2. Olvass! Minden könyvből tanulhatsz valami újat, mentálisan stimulálnak, és a szókincsed is fejlődik.
3. Hallgass zenét! Mindenfajta zene képes örömet adni, és segít kikapcsolódni.
4. Legyél kedves másokhoz! Ha jót teszel velük, te is jól fogod érezni magad.
5. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik okosak vagy érdekes élettapasztalataik vannak. Az ilyen fajta emberek abban is segítenek, hogy mindig két lábbal a földön tudj járni.
6. Legyen magadról jó véleményed. Ha most nincs is, fejleszd az önbecsülésedet. Fontos, hogy biztos legyél önmagadban.
7. Találj mindig új dolgokat, amikért lelkesedsz. Sose legyél fásult!
8. Maradj mindig fizikailag aktív! Sétálj, ússz, sportolj, amennyit tudsz!
9. Legyél szerelmes. A szerelem fontos dolog. Szeressétek és tiszteljétek egymást!
10. Találd meg magaddal is a boldogságot. Tudd meg, mik azok a tevékenységek, amiket élvezel, és hódolj hobbijaidnak gyakran!
10. + 1. Mosolyogj! Mindig mosolyogj!

Ferenc pápa hajléktalanszállást nyit a Vatikán közelébenhttp://www.life.hu/news/20150608-ferenc-papa-hajlektalanszallast-nyit-a-vatikan-kozeleben.htmlIgazán egyedülálló kezdeményezés jön létre Ferenc pápa kérésére, aki a Szent Péter tér közelében alakítana ki szállást hajléktalanok részére. News--Körözi a rendőrség Tom Hanks 24 éves fiáthttp://www.life.hu/news/20150608-tom-hanks-24-eves-fiat-korozi-a-brit-rendorseg.htmlA színész drog- és alkoholproblémákkal küzdő fia, Chester félmilliós kárt okozott egy Gatwickhez közeli luxushotel szobájában.News--Öngyilkos akart lenni az egykori futballsztárhttp://www.life.hu/news/20150607-kenny-sansom-az-arsenal-egykori-jatekosa-ongyilkos-akart-lenni.htmlAz Arsenal egykori válogatott védője, Kenny Sansom élete nagyon lecsúszott a lejtőn. NewsOrigoA Sziget és a VOLT fesztivál is csatlakozik a klímavédelmi kampányhozhttp://www.life.hu/news/20150606-a-sziget-es-a-volt-fesztival-is-csatlakozik-a-klimavedelmi-kampanyhoz.htmlGerendai Károly, a Sziget fesztivál és Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetői is részt vesznek az elobolygonk.hu kampányban és támogatják az éghajlatvédelmi kezdeményezést - jelentette be Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában szombaton.NewsOrigoEz a véleménye Angela Merkelnek a Facebookrólhttp://www.life.hu/news/20150607-ez-a-velemenye-angela-merkelnek-a-facebookrol.htmlAngela Merkel egy pénteki konferencián gyerekek kérdéseire válaszolt. Szóba került a Facebook is.NewsAFPŐ a világ legijedősebb embere - Vicces videóhttp://www.life.hu/news/20150607-o-a-vilag-legijedosebb-embere.htmlEzt az angol férfit vagy állandóan ijesztgetik, vagy csak néhányszor, de azt mind videóra vették.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.