Végre a családjához került a bőröndben csempészett kisfiú

Forrás: Thinkstock -
Ceuta édesanya embercsempész rendőrség Spanyolország enklávé bőrönd család letartóztatás határrendészet édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adou Quottarát múlt hónapban akarta átcsempészni egy marokkói nő a spanyol enklávéba, Ceutára, hogy családjával lehessen, akiknek korábban már sikerült legálisan letelepedniük a környéken. A kisfiú most végre viszontláthatta édesanyját.

Végre találkozhatott édesanyjával az a 8 éves kisfiú, akit múlt hónapban egy bőröndben akart Spanyolországba csempészni egy 19 éves marokkói nő - tudta meg a DailyMail.

Forrás: Thinkstock

Az Elefántcsontpartról származó Adou Quottara a spanyol Ceutában láthatta viszont mamáját, miután a rendőrség egy génvizsgálat után ellenőrizte, hogy valóban hozzá tartozik. Adou édesapja állítása szerint nem tudott a bőröndös megoldásról, hanem azt gondolta, autóval csempészik be fiát az országba.

A rendőrség nem sokkal a fiú megtalálása után őt és az ügyben érintett marokkói nőt is letartóztatta és börtönbe csukta gyermek veszélyeztetése és csempészés vádjával. A család ügyvédje szerint már letették az óvadékot, aminek ellenében hamarosan édesapját is viszontláthatja Adou.

A marokkói nő először vonakodott áthúzni bőröndjét az ellenőrző ponton, ezért a spanyol határrendészet emberei először azt gondolták, drogot rejteget a táskában. Miután felszólításukra a röntgenképet készítettek a bőröndről, elmondásuk alapján mindannyian nagyon meglepődtek, amikor egy emberalakot vettek észre a kijelzőn. Az itt készült kép és Adou Quottara története azóta az egész világot bejárta.

A kisfiú édesapja 7 éve él a spanyol Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventurán legálisan. Elefántcsontpartról származó felesége később csatlakozott hozzá, ezután azon voltak, hogy az ott maradt mindkét gyermeküket végre magukhoz vehessék. Ám mivel az édesapa havi jövedelme nem érte el a jogszabály által előírt összeget, nem kapták meg az engedélyt. Az esetről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.