gyászhír MTV Schmitt Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének hetvenedik évében elhunyt Schmitt Péter, a Magyar Televízió egykori szerkesztő-újságírója, majd a sajtófőosztály helyettes vezetője; június 4-én érte a halál - tájékoztatta családja szerdán az MTI-t.

Schmitt Péter egyetlen munkahelye a Magyar Televízió volt a 60-as évektől egészen 2003-ig. Számos fontos műsor elkészítésében vállalt meghatározó szerepet: többek között a Fórum, a Parabola és Szuperbola, a Feketén Fehéren szerkesztője, valamint utóbbi társműsorvezetője is volt.
Emellett részt vett a Panoráma című külpolitikai magazin, valamint riportfilmek, interjúk, összeállítások készítésében. Rövid ideig a Híradónál is tevékenykedett.
A Magyar Televízióról szóló TV-könyvek szerkesztője volt. Őt bízta meg a köztévé vezetése az MTV alapításának 40. évfordulójára készült kétkötetes ünnepi kiadvány főszerkesztői feladataival is.
Schmitt Péter 1997 és 2002 között az MTV sajtófőosztályának helyettes vezetőjeként, majd ezt követően 2003-ig főmunkatársként dolgozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.