Meghalt a Playmobil atyja

Forrás: AFP/Daniel Karmann -
halál Horst Brandstätter Playmobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horst Brandstätter, a Playmobil-figurákat gyártó cég feje 81 éves korában elhunyt.

Brandstätter hozta Európába az '50-es években a hulahoppkarikát, és családi vállalatuk, amelynek egészen fiatalon lett a vezetője mára 2,8 milliárd Playmobil-figurát adott el.

Forrás: AFP/Daniel Karmann

Legnagyobb üzleti sikere tehát a Playmobil-figurák megalkotása volt. A legendás játék megszületéséről fia, Conny Brandstätter elmondta: apja takarékosságra való hajlamának volt köszönhető - olvasható róla az Origón.

A Playmobil-figurákat gyermekrajzok és régimódi karácsonyi figurák ihlették.

Horst Brandstatter 81 évesen távozott az élők sorából.

Orrfacsaró bűz miatt bukott le az apagyilkos férfihttp://www.life.hu/news/20150611-orrfacsaro-buz-miatt-bukott-le-az-apagyilkos-ferfi.htmlA 33 éves férfi megölte apját, majd négy napig élt a holttesttel. NewsThinkstockCsúnyán leégett az Így jártam anyátokkal sztárjahttp://www.life.hu/news/20150608-csunyan-leegett-az-igy-jartam-anyatokkal-sztarja.htmlNem mindig sikerülnek úgy a dolgok, ahogy szeretnénk, és ezzel Hollywood nagymenő sztárjai sincsenek másként. A Robint megformáló Cobie Smulders is járt ebben a cipőben, méghozzá egy szereplőválogatás alkalmával.News--Életvezetési tanácsok egy 101 éves nagymamátólhttp://www.life.hu/news/20150608-eletvezetesi-tanacsok-egy-101-eves-nagymamatol.htmlKevesen mondhatják el magukról, hogy megérik 100. születésnapjukat. Helen, egy New York-i hölgy 101 éves, rendszeresen golfozik, operába jár, és remek meglátásai vannak az életről.NewsThinkstockFerenc pápa hajléktalanszállást nyit a Vatikán közelébenhttp://www.life.hu/news/20150608-ferenc-papa-hajlektalanszallast-nyit-a-vatikan-kozeleben.htmlIgazán egyedülálló kezdeményezés jön létre Ferenc pápa kérésére, aki a Szent Péter tér közelében alakítana ki szállást hajléktalanok részére. News--Ő a világ legijedősebb embere - Vicces videóhttp://www.life.hu/news/20150607-o-a-vilag-legijedosebb-embere.htmlEzt az angol férfit vagy állandóan ijesztgetik, vagy csak néhányszor, de azt mind videóra vették.News--Élet és halál között az elhunyt sportoló kisbabájahttp://www.life.hu/news/20150607-elet-es-halal-kozott-az-elhunyt-sportolo-jerry-collins-es-felesege-kisbabaja.htmlA pénteken elhunyt rögbijátékos, Jerry Collins és felesége kisbabája válságos állapotban van. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.