Kiderült, a BRFK is nyomoz: ellopták a paksi beruházás titkos dokumentumait?

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Paksi Atomerőmű BRFK Paks News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Blikk információi szerint ismeretlenek ellopták egy autóból a Paksi Atomerőmű bővítésének titkos dokumentumait, az ORFK kommunikációs szolgálata az MTI-vel szombaton azt közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított lopás gyanúja miatt.

Az eset még néhány hete történt, és a lap szombati számában azt írta, kormányközeli forrásból értesültek a történtekről.
A Blikk úgy tudja, a Paksi Atomerőmű egyik vezetőjének a gépkocsiját törték fel a budapesti Belgrád rakparton. A férfi az autóban néhány percre őrizetlenül hagyta laptopját és néhány adathordozót, melyeken - a kormányközeli forrás szerint - a Paks2 beruházással kapcsolatos tervek szerepeltek.
A Blikk megkeresésére a Miniszterelnökség annyit válaszolt, lapértesüléseket nem kívánnak kommentálni.

A Paksi Atomerőmű főbejárata. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az MTI megkeresésére az ORFK kommunikációs szolgálata a Blikknek adott válaszát ismételte meg szombaton késő este. E szerint "az Ön által említett ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen".
Közölték azt is, a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg bővebb tájékoztatást nem adhatnak.
A Blikkben megjelentekkel kapcsolatban Szél Bernadett LMP-s képviselő, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja közleményben tudatta, hogy a testület következő, csütörtöki ülésén az ügy napirendre vételét kéri, és tájékoztatást kér az illetékes szervektől az állítólagos paksi adatlopási ügyről.
Az Együtt is közleményt adott ki, amelyben fel szólították a kormányt, Pintér Sándor belügyminisztert és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tisztázzák a Paks2 terveinek ellopásáról szóló híreket. Az Együtt arra is felszólította a kormányt, hívja össze a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését, és ott adjanak tájékoztatást minden parlamenti párt képviselőjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.