A first lady a Let Girls Learn (Engedjétek a lányokat tanulni) elnevezésű, férjével közösen életre hívott kezdeményezést hirdeti kétnapos londoni útján.

Az amerikai first lady lányaival, Maliával és Sashával, valamint édesanyjával, Marian Robinsonnal érkezett meg hétfő este a brit fővárosba, ahol II. Erzsébet királynő unokájával, Harry herceggel és David Cameron miniszterelnökkel is találkozni fog.

Forrás: AFP/Justin Tallis
Ejha! Nagyon kemény fából faragták Michelle Obamát
Az amerikai first lady most megmutatta, milyen, amikor teljes gőzzel beleveti magát az edzésbe. Még a szánk is tátva maradt!

Michelle Obama szívügyéről, az Engedjétek a lányokat tanulni elnevezésű kezdeményezésről beszélt a kelet-londoni Mulberry Lányiskolában.

Az idén márciusban útnak indított program célja, hogy oktatáshoz segítse - és ezzel javítsa az anyagi helyzetét, egészségét és függetlenségét - annak a világszerte élő 62 millió iskoláskorú lánynak, akik nem járnak iskolába.

Forrás: AFP/Justin Tallis

Michelle Obama szívszorító igazságtalanság áldozatainak nevezte azokat a lányokat, akiknek nem adatik meg a lehetőség arra, hogy tanuljanak, és kibontakoztassák tehetségüket.

"Azzal szándékozom tölteni a first ladyként még hátra lévő időmet - és az azt követő időszakot is -, hogy megpróbálom meggyőzni a világ vezetőit arról, hogy csatlakozzanak hozzánk ebben a munkában" - hangsúlyozta Michelle Obama.

 

Ezért várja Michelle Obama, hogy férje elnökségi ideje lejárjon

A first lady, Michelle Obama megosztotta a nagyközönséggel, mi hiányzik neki leginkább azóta, mióta férje az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Olvasd el a Life.hu cikkét!