"Legalább egyszer nézzétek meg a napfelkeltét" - Különös házit kaptak az olasz tanár diákjai

Forrás: Thinkstock -
házi feladat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valódi tanárhoz méltóan, Cesare Cata minden erejével azon van, hogy inspirálja és egy jobb életre nevelje diákjait. Ennek megfelelően osztotta ki a házi feladatokat is a nyári szünetre. 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden diák olyan tanárra vágyik, mint az olasz Cesare Cata, aki különleges házi feladattal lepte meg a nyárra tanítványait. Így akarta ugyanis rávenni őket arra, hogy vegyék észre az élet szépségeit és élvezzenek ki minden pillanatot - írja a Mirror. Íme, néhány feladat a listáról:

Sétálj egyet kora regggel

Ha lehet, akkor a tengerparton. Szívd magadba a nap első sugarait, nézd, ahogyan megcsillanak a vízen és gondolj azokra a dolgokra, amelyek boldoggá tesznek.

Forrás: Kisgyörgy Éva

Tanulj és használj új szavakat

Minél több új szót sajátítasz el egy idegen nyelven, annál jobban tudod majd kifejezni önmagadat és annál szabadabbnak fogod érezni magad. Olvass és tanulj minél többet!

Kerüld a negatív embereket és gondolatokat

Próbálj minél kevesebb időt olyanok társaságában tölteni, akik lehúznak, kizsigerelnek érzelmileg. Emellett kerüld a pesszimista gondolatokat, mert csak megbetegítenek. Vedd magad körbe vidám, jókedvű emberekkel és igyekezz mindenben meglátni a jót.

Nézd meg a napfelkeltét

Legalább egyszer a nyáron. Merülj el a gyönyörű látványban, lélegezz mélyeket, szívd magadba az új nap kezdetét. Ha van hozzá kedved, összpontosíts a terveidre! Meglátod, milyen pozitív energiákkal tölt majd fel.

Légy jó

Magadhoz és a többiekhez. Talán ez a legfontosabb feladat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.