Újabb hazai siker: Magyar projekt a világ első 50 nyilvános, online tanárképzési programja között

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet -
samsung smart school tanárképzés Samsung online tanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten indul az a magyar közreműködéssel készült online kurzus, mely bekerült az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama által kiválasztott és ajánlott 50 tanfolyam közé. 

A tanfolyam tanárképzésre fókuszáló elemeit a jászfényszarui Samsung SMART School program keretében Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatikai Tanszékének egyetemi docense dolgozta ki. A UNESCO és a Univeristy of London által szervezett kurzus az információs és kommunikációs technológiák kisiskolai környezetbe való integrálását tárgyalja.

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet

A Samsung SMART School programjának célja a diákok digitális írástudásának fejlesztése illetve az, hogy a gyerekek a tanárokkal együtt élményteli, interaktív, hatékony oktatásban vegyenek részt. Természetesen a program csak akkor lehet sikeres, a gyerekek pedig motiváltak, ha maguk a tanárok gondolkodásmódot és eszközt váltanak a képzés során. A tanárok a kezdeti, néhány napos intenzív képzést követően egy speciális oktatási szoftver segítségével, digitális környezetben tanítanak, közben a program részeként folyamatos mentorálásban részesülnek.

A Samsung világszerte, így hazánkban is kiemelten fontosnak tartja az oktatás minőségének javítását és a digitális írástudás elterjesztését, ezért a nemzetközi szinten már számos országban működő SMART School programját 2013-ban Magyarországon is elindította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.