A brit autóversenyző első kézből kapott egy kis leckét etikettből: maga a királynő magyarázta el neki, hogy illik viselkedni az asztalnál!

Lewis Hamilton, aki néhány évvel ezelőtt lett a Brit Birodalom Rendjének tagja, is ellátogatott a Buckingham-palota ebédjére, amelynek házigazdája maga Erzsébet királynő volt. A Formula 1-es versenyző ráadásul éppen az uralkodónő mellett foglalhatott helyet.

Lewis Hamilton 2009-ben vehette át az MBE kitüntetést a királynőtőlForrás: AFP/Johnny Green

Meghívtak egy ebédre, és a királynő mellé ültettek le. Nagyon izgatott voltam, és beszélni kezdtem hozzá, mire ő a bal oldalamra mutatott, és azt mondta, először arra kell beszélnem, neki erre, majd a végén vissza fog térni hozzám" - mondta el a BBC-nek a Formula 1-es pilóta. Az etikett szerint ugyanis a házigazda először a jobbjára ültetettet szólíthatja meg, ő ugyanis az esemény díszvendége. A baloldalon ülőnek egészen a második fogásig kell várnia a házigazdával való társalgásra. Hamiltonnak sikerült kivárnia a sorát, a végén pedig így nyugtázta a dolgot: Elbűvölő hölgy. Beszélgettünk arról, hogyan tölti a hétvégéjét, a házakról és a zenéről is."