Csendesen, a nyilvánosságtól távol, szűk körben helyezték örök nyugalomra Andreas Lubitzot hétfőn szülővárosában, Montabaurban.

A helyi Rhein-Zeitung nevű lap mindössze egyetlen sorral emlékezett meg a Germanwings légi katasztrófát okozó Andreas Lubitz temetéséről. A 29 éves másodpilótát barátai és családja szűk körében helyezték örök nyugalomra a németországi Montabaurban.

Forrás: AFP

A Germanwings fapados légitársaság repülőgépe március végén zuhant le a Francia-Alpokban. Az eddigi vizsgálatok eredményei szerint a gép másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépet a hegynek. 148-an veszítették életüket a tragédiában.

Szerelmi csalódás miatt készült öngyilkosságra?
Andreas Lubitz nem csupán depressziós volt, hanem súlyos szembetegsége miatt a vakságtól is tartania kellett. Hazudott az orvosainak, tabletjén öngyilkosságról olvasott, pilótaengedélye megszerzése előtt pedig pszichiátriai tünetekkel is kezelték. Mindezek ellenére nem mehettünk el szó nélkül amellett sem, hogy a legelső híresztelések szerint Lubitz szerelmi csalódása miatt végzett az A320-as géppel. Ennek járt utána a Life.hu - cikkünket ide kattintva olvashatod.