időjárás-előrejelzés meleg péntek hőmérséklet hétvége napsütés Nyár szombat vasárnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kellemes nyári hétvége elé nézünk, amely sok-sok napsütést és maximum 32 fokos csúcshőmérsékletet tartogat számunkra. Kolléganőnk szerint azonban, ha nincs 34 fok, akkor már nem is érdemes kinézni a strandra. Reméljük, hogy csak viccelt.

A több napon át tartó kánikula és az országszerte hatalmas károkat okozó vihar után végre kiegyensúlyozott, napos, meleg idő lesz a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Forrás: Thinkstock

Pénteken az egész napos zavartalan napsütésbe egyedül a Dunántúlon, valamint keleten és északkeleten zavarhat bele némi felhősödés, esőre azonban a legkevésbé sem kell számítanunk. A hőmérséklet 24 és 27 fok között alakul, estére pedig 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton tovább melegszik az idő, ekkorra már 25 és 29 fokos csúcshőmérsékletet is mérhetünk napközben, éjszakára azonban jelentősen visszahűlhet: a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap eleinte derült, napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyol- és a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű, de estétől nyugaton néhol kialakulhat zápor. A minimumhőmérséklet 11 és 16, a maximumhőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.