Válogatott sportolók is kárt szenvedtek a szerdai viharban

Forrás: PETER SZALMAS/Peter Szalmas -
vihar viharkárok sportoló időjárás kár kajak-kenu Kolonics György Vízisport Központ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
40 milliós kár keletkezett a szerdai vihar miatt a csepeli Kolonics György Vízisport Központban, ahol válogatott sportolók hajói is megsérültek. 

A szerdai vihar 40 millió forintos kárt okozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) központi bázisában, a csepeli Kolonics György Vízisport Központban - adta hírül az MTI.

Forrás: PETER SZALMAS/Peter Szalmas

A viharban megsemmisült több válogatott versenyző hajója, valamint épületek is megrongálódtak. Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára elmondta, a bakui Európa Játékokon győztes Dudás Miklós és a férfi kajaknégyes, valamint a kenus Nagy Péter hajója is használhatatlanná vált.
"A legfontosabb, hogy a válogató előtt álló sportolóink felkészülése nincs veszélyben, a szövetség a tartalék hajóiból tudott megfelelő sporteszközt biztosítani a számukra. A tönkrement hajókat ennek ellenére minél előbb pótolnunk kell és a megrongált épületeket helyreállítását is elkezdjük" - idézte a szövetség közleménye Schmidt Gábort.

Az MKKSZ-nek a hajókra és az épületekre is volt érvényes biztosítása, így a szövetség bízik abban, hogy a körülbelül 40 millió forintos kárt a biztosító megfizeti majd. A Gubacsi híd lábánál lévő vízitelep öt éve épült fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.