Kivégezték a magyar származású tanárnő gyilkosát

gyilkosság Egyesült Arab Emírségek késszúrás vád magyar tanárnő kivégzés terrorcselekmény bevásárlóközpont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helyi idő szerint hétfő reggel végezték ki az Egyesült Arab Emírségekben azt a nőt, aki tavaly decemberben egy bevásárlóközpont mosdójában megölte a magyar származású Ibolya Ryant.

Alaa Báder Abdullah al-Hashemi beismerte, hogy múlt év decemberében 6 késszúrással végzett a magyar származású édesanyával, Ibolya Ryannel, majd két órával a gyilkosság után egy házi készítésű bombát helyezett el egy amerikai állampolgár háza elé Abu-Dzabiban - írja az MTI.

A biztonsági kamera felvétele a burkát viselő gyilkosról

Ahogyan azt korábban a Life.hu is megírta, az Arab-öböl menti állam szövetségi legfelsőbb bírósága múlt hónapban ítélte halálra a 31 éves 6 gyerekes édesanyát gyilkossági kísérlet és terrorcselekmények elkövetése miatt. Ez utóbbi közé tartozott a vád szerint az is, hogy pénzzel támogatta az al-Kaida terrorszervezetet, és az egyik közösségi oldalon terrorista ideológiát terjesztett.

Az Egyesült Arab Emírségekben ritkán hajtanak végre halálos ítéletet, illetve ritkák a terrortámadások és erőszakos bűncselekmények. Ugyanakkor az emírségek egyike azoknak az arab országoknak, amelyek csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nyugati légicsapásokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.