Kilencéves kisfiú fedezett fel új kockamedúzafajt Ausztráliában

Forrás: Wikipedia -
medúza Ausztrália felfedezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ egyik legveszélyesebb mérgű állataként számon tartott kockamedúza eddig ismeretlen fajaként azonosították ausztrál szakemberek azt az apró tengeri lényt, amelyet egy kilencéves kisfiú talált a kelet-ausztráliai Gold Coast egyik csatornájában.

Az ifjú felfedezője, Saxon Thomas után Chiropsella Saxoninak keresztelt állat, amelyet törpe kockamedúzaként is emlegetnek, nagyjából két és fél centiméter hosszú. "Ez egy nagyon pici lény, és ahhoz képest, hogy medúza, még aranyos is" - mondta Lisa-Ann Gershwin, a Queenslandi Múzeum medúzaszakértője. Gershwin szerint nincs okuk feltételezni, hogy a Thomas által 2013-ban felfedezett medúza halálos veszélyt jelent, mivel testmérete miatt a csípése is nagyon apró lehet. Hozzátette: "persze valószínűleg fájdalmat okoz, de hát pont ez a cél".

Forrás: Wikipedia

A kockamedúza csápjai akár a három métert is elérhetik, csípésük olyan kínzó fájdalmat okoz, hogy az áldozatok többsége először sokkot kap, majd belefullad a vízbe. Akik mégis kijutnak a partra, azokkal általában az állat halálos mérge végez, amely azonnal megtámadja a szívet és az idegrendszert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.