20 perc késéssel érkeztek a mentők Nick Cave haldokló fiához

Forrás: Facebook/Nick Cave -
Arthur Cave mentő baleset Nick Cave
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt, tragikus baleset áldozata lett Nick Cave fia, Arthur. Ugyanakkor lehet, hogy az élete még menthető lett volna, ha a mentők időben a helyszínre érkeznek. 

A tinédzserre a brightoni Ovingdean Gapnél, a tengerparton találtak rá kedden este hat órakor. Egy 18 méter magas szikláról zuhant a tengerpartra. A 15 éves Arthur néhány órával a tragédia előtt még mosolygó szelfit küldött a veszélyes kirándulóhelyről.

Az arra sétálók fedezték fel a lezuhant fiút a parton, mentőket hívtak a helyszínre, akik rövid időn belül odaértek ugyan a strandhoz, de annak kapuja zárva volt, így 20 percet kellett várakozniuk - írja a Mirror.

Tragédia! Meghalt Nick Cave 15 éves fia Forrás: Facebook/Nick Cave

Az egyik mentős a közelben lévő hotelhez rohant, úgy gondolta, náluk van a kapu kulcsa. A szálloda egyik dolgozója viszont mindössze annyit válaszolt, hogy rendszeresen rajtuk keresik a mentősök a kulcsot, pedig nincs náluk.

Szemtanúk szerint a mentősök többször is megpróbálták betörni a lezárt kaput, de nem sikerült. Ekkor bicikliket kértek el a közelben kerékpározóktól, és azzokkal jutottak be a súlyosan sérült fiúhoz. Magukkal vittek egy defibrillátort és egy elsősegélycsomagot is.

A turisták közül valaki megpróbálta újraéleszteni a fiút, amíg a mentők kiértek, de már nem lehetett rajta segíteni.

A zuhanás körülményei továbbra is tisztázatlanok.

Arthurtól ikertestvére, Earl szívszorító üzenettel búcsúzott .

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.