Meghosszabbították a hőségriadót

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
meleg hőségriadó időjárás nyár 2015 folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az előrejelzés szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. 

A nappali csúcshőmérséklet akár a 38 fokot is elérheti. Korábban múlt péntektől hétfő délután 16 óráig rendelte el a hőségriadót a tisztifőorvos, most azonban ezt meghosszabbították egészen péntek éjfélig.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy az következő napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, s kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Felhívták a figyelmet továbbá, hogy a nagy melegben vannak különösen veszélyeztetett csoportok, ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ezzel együtt kiemelték, hogy az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, dekoncentrációt.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


Azt ajánlják, hogy 11 és 15 óra között lehetőség szerint mindenki húzódjon árnyékba. Emlékeztettek továbbá, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán elérhető az olyan légkondicionált helyiségek listája, amelyeket - nyitva tartásuk függvényében - bárki igénybe vehet.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a hőségriadó visszavonásáig reggel 10 órától este 18 óráig mobil egységekből hűtött zacskós vizet oszt a Deák téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.