Sárlavina temetett maga alá két falut – sok a halálos áldozat

eső halál földrengés sárlavina Nepál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sárlavina temetett maga alá csütörtökön két falut Nepál nyugati részén, legalább 15-en meghaltak, de félő, hogy az áldozatok száma ennél magasabb lesz - közölte a belügyminisztérium.

Az eset a fővárostól, Katmandutól 200 kilométerre nyugatra történt, Pokara üdülőhely közelében. Csütörtökre virradóra hatalmas mennyiségű eső esett a térségben, és fellazította a talajt. A környékbeli hegyekről lezúduló sár legalább 22 házat temetett maga alá két faluban, és elsodorta a két települést összekötő hidat.

Forrás: MTI/EPA/-------------------

A hatóságok attól tartanak, hogy az év elején történt, kilencezer halálos áldozatot követelő két nagy erejű földrengés miatt nőtt a földcsuszamlások veszélye a himalájai országban a júniustól szeptemberig tartó monszun idején.

A nepáli földrengés egy magyar hegymászó szemével

Csombordi Tibor Mécs László csapatával járt Nepálban, ahol az Island Peak csúcsát próbálták meghódítani. Ők már túl voltak a mászáson, amikor Katmanduban megmozdult a lábuk alatt a föld. Olvasd el a Life.hu-nak adott beszámolót!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.