felelősségrevonás puska oroszlán illegális
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zimbabwe kérni fogja annak az amerikai fogorvosnak a kiadatását, aki orvul megölte Cecilt, az ország népszerű állatát - jelentette be pénteken a vadvédelmi miniszter.

Oppah Muchinguri hararei sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy Zimbabwében akarják felelősségre vonni a férfit, mivel megsértette az ország törvényeit.

Forrás: Instagram

„Sajnos már túl késő van ahhoz, hogy letartóztassuk a külföldi orvvadászt, mivel már visszatért hazájába. Felszólítjuk az illetékes hatóságokat, hogy adják őt ki Zimbabwének, hogy elszámoltatható legyen. A rendőrségnek meg kell tennie az első lépéseket a főügyész felé, aki az amerikaiakhoz fog fordulni. A folyamat elkezdődött” – hangoztatta. "A folyamatban lévő vizsgálatok azt mutatják, hogy ezt az orvvadászatot jól megszervezték, és jól megfizették" - tette hozzá Muchinguri.

A zimbabwei hatóságok és a természetvédők szerint az oroszlánt, a Hwangei Nemzeti Park büszkeségét július elején egyik éjszaka egy gépkocsi által húzott állattetemmel csalogatták ki a védett területről. A magánterületre csalt ragadozót az íjjal vadászó Mark Palmer amerikai fogorvos megsebesítette, de a sebzett állattal csak 40 órával később, puskával végzett, miután sikerült újra ráakadnia. A jeladós nyakörvet, amelyet az oxfordi kutatócsoport tett fel az oroszlánra, megpróbálták megsemmisíteni, ám mivel ez nem sikerült, levágták az állat fejét, a tetemet pedig megnyúzták. Az állat illegális kilövéséért állítólag 50 ezer dollárt fizetett.

A sztárok is kiakadtak a fogorvoson

Nem éppen kedves sorokat intézett közösségi oldalán Cara Delevingne és Candice Swanepoel Dr. Walter Palmer fogorvosnak, aki brutális módon végzett a zimbabwe-i oroszlánnal, Cecillel. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.