Félreérthette segítőjét a szerencsétlenül járt brit bungee jumpingozó

Fotó: Hajdú D. András [origo] -
bungee jumping halál Spanyolország baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a múlt héten egy brit turista vesztette életét bungee jumping közben Dél-Spanyolországban. Mára kiderült, mi okozta a tragédiát és ki hibázott.

A nyomozás eredményét ismertetve csütörtökön közölték, a brit lány anélkül vette magát a mélybe, hogy arra megkapta volna az utasítást, de a tartókötél még nem volt elég feszes, ezért nekicsapódott a völgyhíd egyik kőpillérének, és életét vesztette - tájékoztat az MTI.

Illusztráció. Fotó: Hajdú D. András [origo]

A rendőrségi vizsgálat szerint 14 embert vitt a bungee jumpingot szervező cég aznap a Granada közelében lévő Puente Tablate nevű völgyhídra. A csoporttal egyetlen segítő maradt odafent, akinek az volt a dolga, hogy megfelelően felkészítse az ugrókat, az ugrások előtt ellenőrizze a felszerelést és a biztonságos ugrás feltételeit.

Amikor a fiatal brit nő került sorra, a segítő felrakta rá az ugráshoz szükséges felszerelést, majd elment, hogy megfeszítsen egy tartókötelet. A nő anélkül ugrott a mélybe, hogy megvárta volna, amíg a segítő visszatér és engedélyt ad az ugrásra.

A hatóságok szerint a megfelelő kommunikáció és a megértés hiánya vezetett a tragédiához,

amiért a segítőt terheli felelősség. Ugyanakkor a cég vezetői is hibásak, amiért a csoporttal csupán egy segítő maradt a hídon. Továbbá nem bizonyítható, hogy a bungee jumping résztvevői, akár szóban, akár írásban, megkapták-e a szükséges felvilágosítást az ugrást megelőzően azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni és mire kell figyelniük.

A bungee jumpingokat szervező cég tulajdonosát, ügyvezetőjét és a segítőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a hatóságok.

Íme, Ozzy, a kancsal cicahttp://www.life.hu/news/20150730-ozzy-a-macska-kancsal.htmlNem is tudtuk, hogy a macskák között is előfrdulnak kancsalok, amíg nem láttuk meg az alábbi videót. News--Kutyával vonatoznál? Van egy rossz hírünkhttp://www.life.hu/news/20150730-juliustol-nem-lehet-kutyaval-utazni-a-helyjegyes-vonatokon.htmlJúliustól kizárólag emberek szállhatnak fel a helyjegy köteles vonatokra. NewsThinkstockEgész Amerikát jóllakatta pizzával a részegen redditező sráchttp://www.life.hu/news/20150730-majdnem-egesz-amerikat-meghivta-egy-pizzara-egy-reszeg-brit-srac-redditen.htmlDaniel Sobey-Harker egy csapásra az internet új sztárja lett nem mindennapi tettével. A 27 éves brit srácnak ugyanis egyik este néhány sör elfogyasztása után az az őrült ötlete támadt, hogy puszta jó szándékból meghív valakit egy pizzára Amerikában.NewsThinkstockBorzalmasan másnapos lehet a sört lopó, lerészegedett borzhttp://www.life.hu/news/20150730-sort-lopott-es-berugott-a-borz.htmlJól kiütötte magát Wandzia, a borz, aki most egy menhelyen küzd a másnapossággal.NewsThinkstockEgy kukában találtak rá az eltűnt kislány holttestérehttp://www.life.hu/news/20150730-egy-kukaban-talaltak-ra-az-eltunt-kislany-holttestere.htmlVasárnap reggel a ház körül rollerezett a nyolcéves kislány, majd eltűnt minden nyom nélkül. Hétfőn este akadtak rá a holttestére.NewsThinkstockHarminc órát töltött egy jégtáblán a lezuhant kalandorhttp://www.life.hu/news/20150730-jegtablan-toltott-harminc-orat-a-lezuhant-kalandor.htmlKényszerleszállást hajtott végre és 30 órát töltött egy jégtáblán az Atlanti-óceán északi részén egy orosz pilóta, aki helikopterével meg akarta kerülni a Földet.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.