Ismét Robert Downey Jr. vezeti a legjobban kereső férfi filmsztárok listáját; a Vasembert alakító színész már harmadik éve áll a toplista élén.

A Vasember a Forbes magazin összeállítása szerint az olyan kasszasikereknek, mint a Bosszúállók: Ultron kora, az elmúlt egy évben 80 millió dollárt (22,8 milliárd forintot) kapott. 

Forrás: UIP-Duna Film

A lista érdekessége, hogy idén először nemcsak hollywoodi sztárok szerepelnek az első tízben, hanem három bollywoodi sztár is bejutott. A brit színészek azonban nem nagyon taroltak, a tágabb merítésben Daniel Craig az egyetlen a listán: 27 millió dolláros bevételével a 15. helyen áll Chris Hemsworth ausztrál kollégájával együtt. 

A toplista második helyezettje a 61 éves Jackie Chan lett 50 millió dollárral. A Halálos iramban-sorozat szereplője, Vin Diesel pedig a harmadik lett 47 millió dolláros keresetével. Bradley Cooper 41,5 milliót, Adam Sandler 41 milliót, Tom Cruise 40 millió dollárt kasszírozott.   

A tízes toplistán a hetedik, nyolcadik, kilencedik helyet 33,5-32,5 millió dollár keresettel három indiai sztár, a 72 esztendős Amitabh Bácscsán, a 49 éves Szalmán Khán és a 47 éves Aksaj Kumár foglalja el.

A sztárgázsikkal bírók lajstromára 34 színész került fel, összeadott jövedelmük 2014 júniusa és 2015 júniusa között 941 millió dollárra rúg. A bevételi ranglistát 32 millió dollár gázsival Mark Wahlberg zárja.

A magazin az adózás és egyéb jövedelmet terhelő összegek levonása előtti adatokból dolgozott - jegyezte meg a BBC News.