Ítéletidő tombol: A vihar ágakat szaggathat le, fákat dönthet ki

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
eső ítéletidő vihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leszakadt az ég, a mobiltelefonok is akadoznak. Csatornafedeleket nyomott fel a víz, a látótávolság nagyon lecsökkent, a katasztrófavédelem figyelmeztetett. Vigyázz!

A II. kerületben a Szépvölgyi út és annak folytatása, a Zöldlomb utca folyóvá változott, az autók tengelyig érő vízben araszolnak - számolt be az Origo tudósítója a viharról. A csatornák fedeleit a lezúduló víz fölnyomta, a rendszer láthatóan nem bír azzal a mennyiségű esővel, ami most a városra zúdult.

Egy korábbi heves vihar képe: az I. kerületi Mészáros utcában augusztus 5-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Felhőszakadás veszélye miatt úgynevezett narancs, vagyis másodfokú riasztást adott ki korábban hétfő délutánra is az ország középső részére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője a közlekedőket arra kérte, hogy fokozott figyelemmel vezessenek:

a vihar ágakat szaggathat le, fákat dönthet ki.

Azt javasolják az autóvezetőknek, hogy felhőszakadás esetén álljanak félre és várják meg a zivatar végét, mert a hirtelen lezúduló eső erősen korlátozza a látási viszonyokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.