Rosszul lettek a pilóták a British Airways egyik transzatlanti járatán

Forrás: AFP/Jewel Samad -
pilóta repülő Boeing utasszállító kényszerleszállás utas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyitva hagyták a pilótafülke ajtaját, majd oxigénmaszkkal szállítottak le egy 221 utassal a fedélzetén lévő Boeing 777-es repülőt.

A British Airways Londonból Seattle-be tartó járatán többen is rosszullétre panaszkodtak, mert megszűnt a pilótafülke levegőellátása. Az utasszállító már egy órája úton volt, amikor mindhárom pilóta fejfájást és szédülést jelentett. A most közzétett vizsgálat kiderítette, hogy a fülke légkondicionáló rendszerét drótok, légpárnás fólia és szigetelő anyag tömítette el. A külsejükből ítélve régen lehettek ott - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: AFP/Jewel Samad

Miután bejelentették a rosszullétet, ketten kimentek az utastérbe, hogy ellenőrizzék, mi is lehet a probléma. Mivel rendben volt a hőmérséklet és a légáramlás is, ezért úgy döntöttek, hogy kinyitják a pilótafülke ajtaját, hogy friss levegő kerüljön be. Az első vécét lezárták az utasok elől, és függönnyel takarták el a pilótafülkét. Körülbelül 20 percig utaztak így, noha a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadás óta a pilótafülke ajtajának minden körülmény között zárva kell lennie.

A gép Glasgow-tól északra visszafordult, és a tenger felett kiengedte a felesleges üzemanyagot. A pilóták végül oxigénmaszkban és zárt ajtóval hajtottak végre kényszerleszállást London Heathrow repülőterén. Ez még márciusban történt, de a vizsgálatok során az is kiderült, hogy ugyanezen a gépen még február 18-án is problémát jelentettek, mikor ugyancsak gondot okozott a gyenge levegőellátás a pilótafülkében.

Döbbenetes fotókon a vihar utáni Budapesthttp://www.life.hu/news/20150817-dobbenetes-fotokon-a-vihar-utani-budapest-elhagyott-eltort-esernyok.htmlOrszágszerte számos helyen okozott károkat a vasárnap érkezett vihar. Több helyen, köztük a fővárosban jelenleg is dolgoznak a tűzoltók. De a viharnak áldozatai is voltak. Mutajuk őket. NewsOrigoBerki Krisztián Hódi Pamelát álomnyaralással kényeztetihttp://www.life.hu/sztarok/20150817-berki-krisztian-a-tv2-musorvezetoje-hodi-pamelat-volt-kedveset-alomnyaralassal-kenyezteti-a-maldiv.htmlLuxusútra vitte volt kedvesét a magyar macsó. Az egykori szerelmespár a Maldív-szigeteken, egy pazar helyszínen töltötte első reggelét.TV + Sztárok--Kutya, fogamzásgátló, mankó - Miket találtak a talált tárgyak osztályán a Szigeten?http://www.life.hu/news/20150816-ezeket-talaltak-iden-a-talalt-targyak-osztalyan-a-szigeten.htmlSok legendát lehet hallani, miket visznek a becsületes megtalálók a fesztiválokon az elveszett tárgyakkal foglalkozó standhoz. Utánajártunk, idén mi volt a legextrémebb holmi.NewsFotó: Zsigmond László/Life.huCamilla hercegné, a táncparkett ördögehttp://www.life.hu/news/20150816-camilla-hercegne-a-victory-of-japan-day-alkalmabol-veteranokkal-tancolt.htmlCamilla a tengerészet 94 éves veteránjával uralta a parkettet a VJ Day hetvenedik évfordulójának nemzeti ünnepségein.NewsAFPViczián Csilla lett a Balaton legszebb lányahttp://www.life.hu/news/20150816-viczian-csilla-lett-a-miss-balaton-szepe.htmlLátványos show keretében megválasztották a Miss Balaton by Cosmopolitan királynőjét. A koronát, az egy éven át havi százezer forintot és az autót Viczián Csilla nyerte a Balatonfüreden megrendezett döntőn. A szakmai zsűri tagjai Mádai Vivien, Király Linda, a Barátok közt két sztárja, Varga Izabella és Nyári Diána, valamint Dammak Jázmin, Hárai Balázs vízilabdázó és Mártha Imre voltak. A rendezvényen részt vett többek között Epres Panni, Dukai Regina és Horváth Éva is.News--Elképesztő! Ollóval szúrta le saját nevelt fiát egy férfi Szentendrénhttp://www.life.hu/news/20150816-olloval-sebesitette-meg-sajat-nevelt-fiat-egy-ferfi.htmlEgy 64 éves férfi összeveszett, majd bal hónalján megsebesített egy fiatal fiút Szentendrén, szombat este.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.