jótékony cél kihívás drog drogprevenció Magyarország bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges kihívásra készül egy csapat bringás, akik drogprevenciós céllal indulnak útnak, hogy két keréken meghódítsák az országot.

A biciklisták küldetése, hogy augusztus 30-a és szeptember 13-a között egy 2000 km-es túrán végigkerékpározzák Magyarország határait és megállva iskoláknál a gyerekeket megismertessék a drogok hatásával. Kísérőik képzett Narcononos előadók, akik az érintett településeken tartanak iskolás gyerekek számára jól érthető, drogfelvilágosító előadásokat. Eközben sokat rajzolnak és megértetik a gyerekekkel, mik is a drogok, és hogyan hat ezek bevitele a tudatukra és a testükre. A gyerekek az előadások végén leírják a felismeréseiket, amiből jó esetben az derül ki, hogy ők nem akarnak ebbe belekerülni.

Forrás: Szöllősy András

„Hárman fogjuk az egész távot teljesíteni és lesznek résztávosok, akik 20 vagy akár 200 kilométerre bekapcsolódnak. Átlagosan 130 kilométeres távokat teszünk majd meg és esténként ott szállunk meg, ahova éppen megérkezünk, nincs semmi előre lefixálva" – kezdi Szöllősy András a túra főszervezője, túravezetője, aki azt is elmesélte, mennyire embertpróbáló egy ilyen hosszú biciklitúra.

„Olyan még nem fordult elő, hogy feladtuk volna. Az viszont előfordult, hogy kisebesedett a fenekünk, ezért most is viszünk hámosító kenőcsöket. Sőt olyan is előfordult, hogy egy egész napon át esett az eső, megfáztam és másnap lázasan indultam útnak, de estére jobban lettem és következő napra el is felejtettem a betegséget" – mesélte a szervező és hozzátette, a Narconon tagjai, akik az előadásokat tartják a gyerekeknek, autóval kísérik a stábot és a szállást is az autós stáb foglalja le a bicikliseknek.

Több infót a túráról IDE KATTINTVA találsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.