hőségriasztás csapadék hőmérséklet kánikula Nyár felmelegedés ősz figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét első napjaiban még folytatódik a kánikula, akár 37 Celsius-fokos forróság is lehet. A hőségriasztás kedd éjfélig van érvényben.

A meteorológiai nyár utolsó napján is napos időre lehet számítani, legfeljebb vékony fátyolfelhőzet jelenhet meg időnként az égen, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb 32-37 fok között várható.

Forrás: Thinkstock

A tartós hőség miatt hétfőre is másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a fővárosra és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére.

Kedden, szeptember elsején derült, napos, száraz idő valószínű. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet, napközben 31-36 fokig melegszik a levegő.

A hét további napjain fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, és egyre többfelé lehet számítani záporokra, zivatarokra. A hétvégén néhol már csak 20 fok körül alakulnak a maximumok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.