Kétgyermekes női sofőr indult az országos kamionversenyen - Micsoda elszántság!

Forrás: Positive Communications Kft. -
díj kamion sportoló Magyarország verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lipcsei Éva nem fél a kihívásoktól. A 47 éves, két gyermekét egyedül nevelő, kijokushinkai karatéban sárga öves versenyzőnő előtt semmi sem lehetetlen, hiszen meggyőződése, hogy a női sofőrök sokkal óvatosabbak és fegyelmezettebbek, mint férfitársaik.

Egyetlen női jelentkező indult csak az idei országos kamionversenyen, amelyen a nyertest 1 millió forinttal jutalmazzák. Éva 10 évig kamionozott, többnyire egyedül ült a volánnál, és nemegyszer került olyan váratlan helyzetbe, amelynek során szüksége volt a harcművészeti tudásának bevetésére is. A kajak-kenuban 8 évig élsportoló, ifi diszkoszvetésben bajnok, 2 gyermekes családanya hisz abban, hogy egyes helyzetekben a női kamionsofőrök sokkal ügyesebbek.

Lipcsei Éva munka közben Forrás: Positive Communications Kft.

"Az utakon a hölgyek általában sokkal fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Míg a férfi kamionsofőrök egy nagy út előtti napon képesek éjszakába nyúlóan dorbézolni, a nőknél ilyet nem tapasztaltam, mert sokkal óvatosabbak. Máskor pedig, ha például vaskalodát kell lekötni, sokkal figyelmesebbek, mint a fiúk, akik időnként lazán elindulnak, mindenfajta körültekintés nélkül" - mesélte Éva, aki az egymilliós fődíjat önképzésre költené - többek között német nyelvtanfolyamra - amelynek során könnyebben eligazodna a szakmájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.