Még egy nap a hőségből: szerdán jön a lehűlés

Forrás: Thinkstock -
zivatar időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés vihar kánikula lehűlés hőség zápor jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nógrád megye kivételével az egész országra első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szoglálat a közel 40 fokos hőség miatt. A kánikulának vihar vethet véget szerdán.

Kedden még folytatódik a rekordmeleg az OMSZ jelentése szerint. A napi középhőmérséklet 25 és 27 fok között alakul, néhol azonban akár 28 fok is lehet. Derült, napos idő várható, napközben több helyen megélénkül, főként a Dunántúlon néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul, késő estére 21 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Thinkstock

Szerdán napközben folytatódik a meleg, később azonban több helyen is megnövekedhet a felhőzet. Az előrejelzések szerint előbb a Nyugat-Dunántúlon, később a Dunántúl más részén, estétől pedig az Északi-középhegység térségében előfordulhat zivatar, amelyet viharos szél és kisméretű jég is kísérhet. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, legalacsonyabb15 és 20 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.