2014.április 30-án Kozármislény közelében történt az az autóbaleset, amelyben a 23 éves H. Barbara súlyos sérüléseket szenvedett. Hat és fél hónapig volt kómában, amikor felébredt, találkozott a megmentőjével.

A balesethez  Czéder Attila, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának helyszínelője ért oda leggyorsabban – a riasztástól mindössze 2 perc telt el.

„Az anyósülésen egy kislány sírt, kezével az ajtót ütögette. Feltéptem az ajtót, majd miután a kislány elmondta, csak a hasa fáj, kiemeltem onnan, és a közben odaérő emberekre bíztam. Ezután fordultam a vezető ülésben, eszméletlenül, kicsavart testhelyzetben lévő fiatal nőhöz, aki nem volt más, mint a kislány testvére. Lábai beszorultak a pedálok alá, a teste oldalra dőlt, a feje lecsuklott. Ezért, hogy levegőt kapjon, negyven percen keresztül tartottam a karjaimban, míg végül a tűzoltóknak sikerült szétvágniuk az autót. Amikor kiszabadították, a mentők azonnal elszáguldottak vele” – nyilatkozta a Bama.hu-nak a baleset után a hős férfi.

Forrás: pecsma.hu

A fiatal lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, hét és fél hónapig volt kómában. Koponyasérülést szenvedett, de sérült a tüdeje, a mája, a csípője és a lépe is. Egy ideig Pécsett kezelték, végül Budapestre került. Attila többször járt a kórházban, és közben megismerkedett a lány családjával is. A lány apukájával telefonon tartották a kapcsolatot.

„Nem emlékszem semmire a balesetről, csak a kórházi dolgozókra, amikor magamhoz tértem. A szüleimért mentünk Harkányba, de valószínűleg rosszul lettem vezetés közben, és elveszítettem az eszméletem. A családom elmondásából tudom, mi történt ezután, és azt is, hogy ki mentette meg az életem. Amikor már tudtam valamennyire beszélni és írni, felkerestem őt, hogy megköszönjem neki a második születésnapomat” –mesélte a portálnak a lány.

Czéder Attila és Barbara a közelmúltban találkoztak, ahogy a lány ígérte, saját lábán, igaz édesanyjába kapaszkodva ment ki a hőse elé, akivel öleléssel köszöntötték egymást. A képet róluk itt találod!