A hollywoodi világsztár igazi nagyágyúnak számít, számtalan produkcióban láthattuk már az évek alatt. Az Igazából szerelem, a Sztárom a párom, a Négy esküvő és egy temetés és persze a kultikussá vált Bridget Jones naplója főszerepei is a listáján találhatóak. A sztár ma már háromgyerekes apuka, de az idő múlásával is odavannak érte a nők. 

A britek egyik leghíresebb és legnépszerűbb színészeként tartják számon. Hugh Oxfordban tanult, ahol egy elit angol társaság tagja volt. Elmondása szerint itt ragadt rá az enyhe beképzeltség, és barátságos laza hangnem sajátos keveréke. Olyannyira laza lehetett, hogy egy exkluzív meleg egyetemi klubban is tagságot vállat. A karrierjének ugródeszkáját a Négy esküvő egy temetés című film jelentette, melyben Andie MacDowell volt a partnere.

Forrás: AFP

Ami a magánéletét illeti, három gyermeke van, akik szinte egy éven belül születtek, méghozzá két teljesen különböző hölgytől. A színésznek 2011-ben született meg az első gyermeke a kínai színésznőtől, Tinglan Hong-tól.

Bridget Jones örök szerelmeForrás: Origo

A legnagyobb szerelme mégsem ő, hanem Liz Hurley. A pár 13 éven át volt együtt, de közös gyermekük nem született, ám a színésznő fiának Hugh Grant lett a keresztapja. 

Hugh Grant és Liz HurleyForrás: NORTHFOTO/EMPICS Entertainment/Gareth Davies