Külföldi sajtóértesülések szerint Vilmos herceg és öccse, Harry herceg tisztázni szeretné végre, hogyan halt meg édesanyjuk, halálának körülményei ugyanis több ponton is megkérdőjelezhetőek. Az elhunyt hercegné két fia ezért újra szeretnék indíttatni a nyomozást.

Immár 18 éve, hogy Diana hercegné életét vesztette abban a bizonyos párizsi autóbalesetben. A szívek királynőjének becézett Diana váratlan halála azóta sem hagyta nyugton a közvéleményt, hiszen számtalan újabb fejlemény született az üggyel kapcsolatban.

Forrás: Northfoto

A legutóbbi hírek szerint például a királyi család számára veszélyt jelentett Diana, aki Dodi Fayedtől várt babát a balesetkor - többek között ezt is állította könyvében Gennady Sokolov orosz író, aki a néhai hercegné halálának körülményeit dolgozta fel kötetében. A könyv szerint a tragédiába a brit titkosszolgálatot, az MI6-et is bevonták, akik boncolást végeztek a hercegnén, a vizsgálat eredményeit azonban megsemmisítették. 

Ahogy a Life.hu is megírta, Erzsébet királynő, aki valójában kedvelte Dianát, már a végzetes baleset napján tudta, hogy menye gyilkosság áldozata lett. Vilmos a hírek szerint már nem tudja, kinek higyjen: a lap úgy tudja, már csupán feleségében, Katalin hercegnében és öccsében bízik, és édesapját, Károly herceget hibáztatja anyja haláláért. Egy palotai forrás szerint egy heves vita alkalmával például a következőt vágta apja fejéhez: 

Megölted az anyámat! Az ő vére tapad a kezedhez!

Nem olyan meglepő tehát, hogy Vilmos herceg és öccse, Harry Katalin hercegné tanácsára végére akarnak járni az igazságnak: a GLOBE magazin szerint ezért újraindítják a nyomozást édesanyjuk halálának ügyében.