Ha macskád van, bizonyára te is érezted már úgy, hogy szótárra lenne szükséged ahhoz, hogy megértsd, miket művel. Miért nyomja a fenekét az arcodba? Miért gurulgat a szőnyegen? Azonnal eláruljuk!

1. Ezt csinálja: Gurulgat a szőnyegen.

Ezt jelenti: Ez nagyon egyszerű, a cica játszani hív téged.

Forrás: giphy.com

2. Ezt csinálja: Arcodba tolja a fenekét.

Ezt jelenti: Mivel a macskák gyakran szaglásszák egymás fenekét, ő most épp arra akar rávenni, hogy te is tedd meg. Ez olyan, mintha csetelni akarna veled.

3. Ezt csinálja: Pislog rád.

Ezt jelenti: Ha becsukogatja, és kinyitja a szemét, miközben rád néz, azt jelenti, hogy a bizalmába fogadott. Ez egy érzelmes pillanat a részéről.

Forrás: giphy.com

4. Ezt csinálja: Dagaszt a mancsaival alvás előtt.

Ezt jelenti: Az újszülött cicák így préselik ki anyjukból a tejet, ez a szokás pedig megmarad felnőtt korukra is. Alvás előtt jön elő belőlük leggyakrabban az ösztön.

5. Ezt csinálja: A hasát mutogatja neked.

Ezt jelenti: Ugyanúgy, mint a pislogás, ez is a bizalom jele. Ez a cica legsebezhetőbb pontja, és csak annak mutatja meg, akiben igazán megbízik.

Forrás: gifak.net

6. Ezt csinálja: Ráül a számítógépedre.

Ezt jelenti: A macskák imádják a meleg helyeket, ezért trónol a kis kedvenced a laptopodon, ha be van kapcsolva. De az is lehet, hogy csak ellenőrizni akar, vajon az exed Facebook-profilját csekkolgatod-e éppen.

7. Ezt csinálja: Billegeti a fenekét, mielőtt ugrik.

Ezt jelenti: Ezzel a mozgással helyezi magát támadó pozícióba. El kell nyerni a tökéletes testhelyzetet, mielőtt belelendül az ugrálásba.

Forrás: giphy.com

8. Ezt csinálja: Behúzza maga alá a lábait.

Ezt jelenti: A cica ilyenkor érzi magát a leginkább biztonságban. Behúzott lábakkal tartja szinten a testhőmérsékletét és úgy érzi, mindentől védve van.