Gyilkosság áldozata lett az áprilisban eltűnt zarándok

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság holttest kutatás gyilkos Spanyolország zarándok El Camino
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónapokig tartó kutatás után holtan találták meg azt az amerikai nőt, aki még áprilisban tűnt el észak-spanyolországi zarándokútján. A holttestet kedden azonosították a hatóságok, a feltételezett gyilkost pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

A 41 éves Denise Pikka Thiem tavasszal a világhírű Camino de Santiago zarándokutat teljesítette egyedül. Április 4-én küldött egy e-mailt a barátnőjének, beszámolva arról, hogy Astorga felé folytatja útját. Ezután nyoma veszett.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Öt hónapon keresztül kutattak utána a hatóságok, a nyomozásba az FBI is bekapcsolódott. A család az interneten osztotta meg a nő fotóit, hátha valaki tud róla valamit, de hiába.

Egy astorgai farmon a múlt hétvégén megtalálták a nő holttestét, és őrizetbe vették a gazdaság tulajdonosát, egy 39 éves férfit, aki bevallotta a gyilkosságot. Vallomása szerint az áldozatot egy darabig kísérte útján, majd leütötte. A nő az eséskor beverte a fejét egy kőbe, és meghalt - állítja a gyilkos, aki rablás miatt volt már büntetve.

A hatóságok most nyilvánosságra hozták, hogy régóta ez a férfi az ügy fő gyanúsítottja, mivel több mint ezer dollárt váltott be egy közeli bankban. A környéken több támadás is történt nők ellen, de az elkövetőt nem sikerült azonosítani, most ezekkel is a zarándok gyilkosát gyanúsítják.

Csontsovány jegesmedvét fotóztak a sarkvidéken – Sokkoló kép!http://www.life.hu/news/20150914-kerstin-langenberger-fotos-csontsovany-jegesmedvet-fotozott.htmlA környezetszennyezés miatti klímaváltozásnak egyre súlyosabb következményei lesznek. Kerstin Langenberger fotósnak talán most sikerül rádöbbentenie az embereket, hogy hová tart a világ. News--Tévedésből öltek turistákat Egyiptombanhttp://www.life.hu/news/20150914-tevedesbol-oltek-turistakat-az-egyiptomi-biztonsagi-erok.htmlTévedésből megöltek tizenkét embert, köztük mexikói turistákat az egyiptomi biztonsági erők tagjai, akik azt hitték, dzsihadistákra lőnek.NewsThinkstockÚszva akarja megkerülni a Földet a 60 éves extrémsportolóhttp://www.life.hu/news/20150912-martin-strel-extremsportolo-uszva-akarja-megkerulni-a-foldet.htmlÚjabb kihívásra készül Martin Strel, aki már végigúszta a világ nagy folyóit: úszva akarja megkerülni a Földet.News--Steven Seagalt is bevetnék az oroszok az alkoholizmus elleni kampánybanhttp://www.life.hu/news/20150911-steven-seagal-szineszt-is-bevetnek-az-alkoholizmus-elleni-kampanyban-oroszorszagban.htmlSteven Seagal színészt és Roy Jones profi ökölvívót és rappert is felkérték az Oroszországban tervezett alkoholizmus elleni kampány segítésére.News--Micsoda? Tömeges kutyamészárlásra készülnek egy kínai városbanhttp://www.life.hu/news/20150911-ki-kell-irtani-a-kutyakat-jinan-nevu-kinai-varos-egyik-keruletenek-rendelete-szerint.htmlA Jinan nevű kínai város egyik kerületében brutális rendeletet tettek közzé: minden kutyát el kell pusztítani.News--Kezek nélkül tanítja a rászoruló diákokat - Megható történet!http://www.life.hu/news/20150911-jiang-shengfa-kinai-ferfi-kezek-nelkul-tanitja-a-raszorulo-diakokat.htmlEgy magasfeszültségű vezeték szerelésekor életveszélyesen megsebesült a 41 éves kínai férfi, Jiang Shengfa akinek mindkét karját amputálni kellett. Azóta megtanulta, hogyan boldoguljon nélkülük, sőt, még másokon is segít.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.