Újabb menekült gyermek holtestét mosta partra a víz

Forrás: AFP/Anha -
tenger menekült kislány tragédia holtest sokkoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig tértünk magunkhoz a hároméves kisfiú, Ajlan Kurdin fotója láttán, akinek a holtestét még szeptember elején találták a dél-törökországi Bodrum tengerpartján, most újabb halott gyermeket találtak.  

A szír kislány és családja Görögországba szeretett volna eljutni, de felborult az őket szállító gumicsónak. A négyéves gyereket még nem sikerült azonosítani, testét a török Cesme város tengerpartján találták meg, miután elsüllyedt egy csónak, amely 15 szírrel tartott Görögország felé. Az Anatolia hírügynökség szerint a török parti őrség a többi menekültet kimentette, a kislány az egyetlen áldozat. A csónakban nyolc gyermek utazott – írja az Origo.

Apja helyezi sírba Ajlan Kurdit, azt a hároméves kisfiút, akit néhány hete mosott parta a víz Törökországban Forrás: AFP/Anha

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.